Τοπικά

Διαμαρτυρία πολιτών έξω από την ΑΓΕΤ για την άφιξη νέου πλοίου με rdf (photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων έξω από την ΑΓΕΤ αντιδρώντας στην άφιξη του πλοίου HΕBA M με φορτίο σκουπιδιών για καύση.  Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η GAIA SOS, όπου τα μέλη της ντύθηκαν στα λευκά και στα μαύρα και έμειναν βουβά μπροστά στην πόρτα του εργοστασίου.

“Καλέσαμε τον κόσμο σήμερα γιατί είναι το πρώτο πλοίο που έρχεται μετά την πανδημία και δεν θα επιτρέψουμε να έρθει άλλο πλοίο και να ξεφορτώσει αυτό το φορτίο του θανάτου” δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Ιφιγένεια Ηλιοπούλου. Η κ. Ηλιοπούλου ανέφερε ότι νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης σταμάτησε η εκφόρτωση του απορριμματογενούς φορτίου και πρόσθεσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του marinetraffic το πλοίο έφτασε χθες το μεσημέρι στον Βόλο από το Σαλέρνο της Ιταλίας.

Το παρόν στη σημερινή κινητοποίηση έδωσε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” Κώστας Στεργίου.  “Μετά τη μαζική συγκέντρωση που έγινε την Παρασκευή συνεχίζουμε τον αγώνα μας ούτως ώστε οι πολίτες του Βόλου και οι εργαζόμενοι να απαλλαγούν από τους ρύπους που είναι επικίνδυνοι για την υγεία τους”.  Σημείωσε επίσης πως Το καράβι στο λιμάνι της ΑΓΕΤ έχει την αδειοδότηση ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Φάμελλου και η αδειοδότηση συνεχίζεται σήμερα. “Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της καύσης και με τη συγκέντρωση την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο στις 7:30 το απόγευμα” πρόσθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το