Τοπικά

Διαμαρτυρία οικολογικών οργανώσεων στο ΤΕΕ

Οι οικολογικές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες της περιοχής της Μαγνησίας και του Βόλου, καλούν τους πολίτες σε μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 16.00, έξω από το ΤΕΕ Μαγνησίας, ενάντια στη φιέστα που πραγματοποιεί εκεί η ΑΓΕΤ.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση:

Ο Όμιλος Ηρακλής-HOLCIM δεν σέβεται την τοπική κοινωνία και προκειμένου για το κέρδος δεν διστάζει να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής της πόλης και την υγεία των πολιτών.

H ΑΓΕΤ στοχεύει πλέον στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας (ΕΠΜΜΜ), στο χώρο του εργοστασίου της, προκειμένου να διαιωνίσει την παρουσία της και τη ρυπογόνο δραστηριότητά της, όχι σε μια οργανωμένη βιομηχανική περιοχή αλλά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Αλλεπάλληλες μελέτες έγκυρων φορέων, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, συσχετίζουν τις υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων της πόλης του Βόλου με τις εισαγωγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Ο Βόλος είναι πρωταθλητής στην Ελλάδα σε ορισμένες μορφές καρκίνου και εγκεφαλικά.

Μέχρι πρόσφατα μετέφερε σκουπίδια από την Ιταλία και τα έκαιγε στο εργοστάσιο του Βόλου, πράγμα που σταμάτησε μόνο μετά από Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οικολογικές οργανώσεις. Μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφαίνεται ότι η τεχνολογία που διαθέτουν οι τσιμεντοβιομηχανίες δεν εμποδίζει την έκλυση καρκινογόνων διοξινών, φουρανίων και βαρέων μετάλλων στην ατμόσφαιρα. Επίσης η βιομηχανία αυτή εκπέμπει καθημερινά 16 εκατομμύρια κανονικά κυβικά μέτρα καυσαερίων και αερίων ψύξης του κλίνκερ στην ατμόσφαιρα της πόλης μας! Για τη συνέχιση της καύσης σκουπιδιών ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ-HOLCIM εξαγόρασε την εταιρεία «WATT Recycling», που είναι leader της αγοράς των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (KΔAY). Μέσω αυτών θα παράγει πλέον, με επιδότηση, δικά της σκουπίδια για καύση στα εργοστάσιά της.

Η φιέστα της ΑΓΕΤ την Πέμπτη στο ΤΕΕ Μαγνησίας στοχεύει να διαφημίσει τη δήθεν «πράσινη πολιτική» που εφαρμόζει, όταν ακόμα και τα μικρά παιδιά της πόλης του Βόλου γνωρίζουν τη ρυπογόνο δραστηριότητά της.

Καλούμε τους πολίτες να έρθουν εκεί για να δώσουμε τη δική μας εκδοχή στην «κόκκινη» (και όχι «πράσινη») απαράδεκτη πολιτική της ΑΓΕΤ προς την πόλη του Βόλου και τους πολίτες. Πριν το κόκκινο χτυπήσει και τη δική τους πόρτα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η ΣΟΕΔ για επέκταση Γονικής Άδειας σε διαζευγμένα μόνιμα στελέχη των Ε.Δ.

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων με επιστολή προς το ΥΕΘΑ και το ΥΦΕΘΑ, ζητά επέκταση…

20 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας στον Βόλο με την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μενεγάκη

  Με την παρουσίαση του βιβλίου «Ζωή Ν. Δραγούμη - Αρτύρ ντε Γκομπινώ - δύο…

20 Μαρτίου 2024

Απείλησε με καραμπίνα νεαρούς που έβρεξαν το αυτοκίνητό του

Στιγμές τρόμου έζησε μία παρέα από 20 νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Καθαράς…

20 Μαρτίου 2024

34χρονος γρονθοκόπησε την 25χρονη σύντροφό του και μετά επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 34χρονος «νταής» που συνελήφθη τη νύχτα του Σαββάτου επειδή είχε γρονθοκοπήσει…

20 Μαρτίου 2024

Μουσική παράσταση με την Έρρικα Πατρικίου και τον Γιάννη Λεκόπουλο

  Η Έρρικα Πατρικίου και ο Γιάννης Λεκόπουλος ανταμώνουν την Κυριακή 24 Μαρτίου στο live…

20 Μαρτίου 2024

Φωτιά σε αυτοκίνητο στον περιφερειακό του Βόλου

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε Ι.Χ.Ε. όχημα στον περιφερειακό τέρμα Ζάχου στον Βόλο. Το…

20 Μαρτίου 2024