Τοπικά

Διαμαρτυρία για το εργασιακό νομοσχέδιο από την ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας

Συγκέντρωση, έξω από το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησίας ενάντια στην ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου.  Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Φίλιππος Κωνσταντινίδης τόνισε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας πρέπει να έχει τον χαρακτήρα του  δημόσιου φορέα και του ελέγχου.  “Η πανδημία ανέδειξε πόσο σημαντικό είναι φορείς να παραμένουν στο δημόσιο ώστε ο έλεγχος να γίνεται από το ίδιο το κράτος και όχι από ιδιώτες” δήλωσε.
Ανέφερε ακόμη ότι η ΑΔΕΔΥ ανησυχεί για την επέκταση των μέτρων που φέρνει το νομοσχέδιο από τον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.  “Τα μέτρα αφορούν ολόκληρη την κοινωνία. Προφανώς είμαστε αλληλέγγυοι στον ιδιωτικό τομέα.  Ανησυχούμε για τα αδέρφια μας, τα παιδιά μας, τους γονείς μας που θα ζήσουν το επόμενο διάστημα αυτή τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων.  Σημείωσε ακόμη ότι όσα έγιναν χθες για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία λειτούργησαν αρνητικά για τη σημερινή ημέρα.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας Κωνσταντίνος Μαυρουδής επισήμανε ότι οι αγώνες που γίνονται από την Επιθεώρηση είναι για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για την εργασιακή ειρήνη. “Οποιαδήποτε υπεραξία θέλει να αντλήσει ο κάθε εργοδότης, θα πρέπει να στηρίζεται στο ποσοστό υπεραξίας που προσφέρει στον εργαζόμενο ως αυτοπραγμάτωση, καταξίωση και ηθική ανάταση. Η αξιοπρέπεια δεν είναι κάτι που παζαρεύεται”.
Σημείωσε πως οποιοδήποτε νομοσχέδιο το διαμορφώνει η κοινωνία.  “Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας γιατί ο κόσμος την έχει ανάγκη.  Δεν είναι ζήτημα πολιτικό αλλά κοινωνικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το