Τοπικά

Διαμαρτυρία για τις αναθέσεις εργασιών σε ιδιώτες από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Aπαντήσεις για τις αναθέσεις εργασιών σε ιδιώτες ζητά σε ανακοίνωσή της η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νοτίου Πηλίου Κατερίνα Κατερίνα Τσερκέζη. Όπως αναφέρει, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα υπογράψει συμβάσεις με ιδιώτες για την εκτέλεση εργασιών ενώ έχουν προκηρυχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών 8.171 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και 674 μέσω ΟΑΕΔ.

Η ανακοίνωση της κ. Τσερκέζη:
«Την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου ΄18 συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Νοτίου Πηλίου. Μεταξύ των 66 θεμάτων ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται σαράντα (40) θέματα με τίτλο: «Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών με ίδια μέσα» καθαρισμού γραφείων, συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, υδραυλικών εργασιών, ηλεκτρολογικών εργασιών, κοπής ρύθρων για επέκταση ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωσης χώρου για παιδικές χαρές, αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων από Τρίκερι στην Αργαλαστή, καθαρισμού δεξαμενών υδροδότησης, συντήρησης δικτύου ύδρευσης, συντήρησης αγροτικής οδοποϊιας, εργασιών κλαδέματος και κοπής δέντρων, εργασιών καθαρισμού παραλιών κλπ κλπ κλπ.
Στα εισηγητικά σημειώματα για όλα τα παραπάνω θέματα, που θα έρθουν στο Δ.Σ. προκειμένου να ψηφιστούν, η κατακλείδα είναι: «Κρίνεται απαραίτητο να προβεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στην εκτέλεση των εργασιών μέσω υπογραφής συμβάσεων με ιδιώτες, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.»
Ένας Δήμος ,λοιπόν, που αποτελείται από δεκαεπτά (17) Τοπικές Κοινότητες, σε ιδιώτες, όταν το Υπ. Εσωτερικών έχει προκηρύξει, μετά τα αιτήματα των Δήμων, μέσω ΑΣΕΠ 8.171 προσλήψεις και άλλες 674 θέσεις μέσω ΟΑΕΔ στους Δήμους όλης της χώρας. Και οι ειδικότητες που ζητούνται είναι αυτές που ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ζητάει να δώσει σε ιδιώτες, ήτοι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρων, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί κ.ά.
Αναρωτιέται κανείς, έχει γίνει ανάλογο αίτημα από τον Δήμο για τις προσλήψεις; Ξέρει ο Δήμος ότι υπάρχουν προγράμματα και για 8μηνες συμβάσεις σε εργαζόμενους, προκειμένου να συντάξει ανάλογο αίτημα; Και τέλος, τα έσοδα που έχει ο Δήμος τόσο από το Υπ. Εσωτερικών όσο και από την περιουσία του και τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών σε τι χρησιμεύουν;
Απαιτούνται απαντήσεις και εξηγήσεις για το θέμα. Ελπίζουμε να δοθούν από τους αρμόδιους στο Δ. Σ. της Τρίτης 23 του μήνα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το