Τοπικά

Διαμαρτυρία για την απόλυση καθαρίστριας από τις σχολές του Π.Θ. στη Λάρισα

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών- καθαριστών Ν. Μαγνησίας καταδικάζει την απόλυση καθαρίστριας που εργαζόταν στις πανεπιστημιακές σχολές της Λάρισας και διεκδικεί την άμεση επαναπρόσληψή της, ζητώντας από τις Πρυτανικές Αρχές να παρέμβουν άμεσα στον εργολάβο για την ακύρωση της απόλυσης.

Όπως ειδικότερα επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου:

Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις των καθαριστριών-ων συνεχίζει να παραμένει απαράδεκτη αφού σε αρκετά Ιδρύματα κυριαρχούν οι εργολαβικές σχέσεις και η δουλειά λάστιχο με άθλια μεροκάματα.
Οι εργολάβοι όχι μόνο εξαθλιώνουν τους συναδέλφους με τους όρους εργασίας που επιβάλλουν αλλά φτάνουν και στο σημείο να τους απολύουν όποτε το θελήσουν.
Αυτή τη φορά η αναφορά γίνεται για τις Σχολές της Λάρισας όπου εκεί η εργολάβος χωρίς κανένα δισταγμό πέταξε στο δρόμο συναδέλφισσα-καθαρίστρια χωρίς κανένα λόγο και αιτία.
Πολλές φορές έχουμε καταγγείλει τις άθλιες εργασιακές σχέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργολάβους, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την τρομοκρατία αλλά και τους εκφοβισμούς για άμεση απόλυση. Στην τωρινή περίπτωση η εν λόγο εργολάβος έκανε πράξη όλα τα παραπάνω.

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών/ων Ν. Μαγνησίας καταδικάζει την απόλυση της συναδέλφισσας μας και διεκδικούμε την άμεση επαναπρόσληψή της.

Απαιτούμε από τις Πρυτανικές Αρχές, να παρέμβουν άμεσα για την ακύρωση της απόλυσης. Δεν μπορεί να συνεχίζει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο να λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια, αφήνοντας την καθαριότητα των δημόσιων κτιρίων σε εργολάβους οι οποίοι από τη μια χτίζουν περιουσίες στις πλάτες των συναδέλφων και από την άλλη τους απολύουν όποτε αυτοί το θελήσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το