Τοπικά

Διαμαρτυρία έξω από το Κέντρο Υγείας Βόλου – Ζήτησαν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΣΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Κέντρο Υγείας Βόλου με αίτημα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Στην είσοδο του Κέντρου Υγείας μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και του Σωματείου Καθαριστριών -Καθαριστών Μαγνησίας σήκωσαν πανό και “φορούσαν” πλακάτ με τα αιτήματά τους, ενώ επέδωσαν και ψήφισμα στη διοίκηση.

 

“600 εκ. ευρώ έχουν περικοπεί από την Υγεία στον προϋπολογισμό του 2021, εκ των οποίων τα 96 εκ. ευρώ αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας καταλαβαίνουμε πόσο υποβαθμισμένη θα είναι” ανέφερε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωττή επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη ειδικά αυτή την περίοδο που μπαίνουμε στο τρίτο “κύμα” της πανδημίας. Τόνισε ακόμη ότι τα Κέντρα Υγείας είναι υποβαθμισμένα καθώς δεν υπάρχουν γιατροί. “Μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα με αποτέλεσμα πολλά προγραμματισμένα ραντεβού για άλλες αρρώστιες να ακυρώνονται” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα τρία σωματεία με τη διαμαρτυρία τους απαιτούν:
• Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
• Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’ οίκον επισκέψεις.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.
• Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
• Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
• Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.
• Να παρθούν ΄τωρα μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το