Τοπικά

Διαμαρτυρία Ένωσης Αστυνομικών Μαγνησίας «Όλοι είμαστε ίσοι, όλοι είμαστε ίδιοι»

 

Έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας συγκεντρώθηκαν οι αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων χθες το πρωί, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικού στα πρόσφατα επεισόδια στο Ρέντη.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αργύρης Διχτάς, έξω από το αστυνομικό μέγαρο, οι αστυνομικοί της ένωσης θέλουν μέσω της διαμαρτυρίας αυτής να δηλώσουν ότι τάσσονται κατά της βίας, για τον Άλκη, τον Μιχάλη, τις οικογένειές τους και για όλους τους ανθρώπους, ενώ είναι ανάγκη πλέον οι αστυνομικοί να μην συμμετέχουν στον «βούρκο του Ελληνικού ποδοσφαίρου», αλλά να ασχολούνται με αυτό για το οποίο έχουν ταχθεί, την προστασία του Έλληνα πολίτη και της περιουσίας του.
Συμπληρώνοντας, ο κ. Διχτάς, υπογράμμισε πως η Ένωση έχει επανειλημμένα δηλώσει την επικινδυνότητα των ναυτικών φωτοβολίδων και των εκρηκτικών μολότοφ, όσο και γενικότερα των καταστάσεων που βιώνει καθημερινά ο αστυνομικός στην εργασία του, τα οποία σαφέστατα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι εκτός καθηκόντων του.
«Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να ακούσουν τη φωνή μας, να καταλάβουν πολύ καλά ότι κινδυνεύουμε κάθε μέρα τη ζωή μας για αλλότρια καθήκοντα. Για καθήκοντα που δεν μας αρμόζουν. Το αίμα μας πρέπει να το δίνουμε για τον πολίτη στον δρόμο, να προστατεύουμε τη ζωή των πολιτών και την περιουσία. Πρέπει να είμαστε κοντά στον πολίτη. Ελπίζουμε να μην μείνουμε στα λόγια. Δυστυχώς, πιστεύουμε ότι δεν θα αλλάξει κάτι, ότι και αυτό θα ξεχαστεί όπως ξεχάστηκαν και τα άλλα τα παιδιά που χάθηκαν στις αρένες των γηπέδων. Όμως ευελπιστούμε κάποια στιγμή να δούμε ένα φως στο τούνελ. Πρέπει να ληφθούν μέτρα όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την πάταξη της βίας, στις οποίες δεν υπάρχει αστυνομικός μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Εμείς αυτό περιμένουμε, αυτό φωνάζουμε και αυτό θα στηρίξουμε», τόνισε.
Ο κ. Λευτέρης Αναδιώτης, διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Θεσσαλίας, συμπλήρωσε: «Ο εμπαιγμός της πολιτείας και των φορέων έχει φθάσει στο απροχώρητο. Η αστυνομία πρέπει να μην χρησιμοποιείται και να μην είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και μόνο του πολίτη. Να προστατεύει και να υπηρετεί τους νόμους και το δίκαιο. Δέχθηκε δολοφονική επίθεση ένας συνάδελφός μας και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό που μας λυπεί ακόμα περισσότερο είναι ότι το άτομο το οποίο του επιτέθηκε είναι νεαρής ηλικίας, το οποίο αφήνει πάρα πολλά μηνύματα προς όλους μας».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τραγωδία στην Ιταλία: Σκοτώθηκε ο Έλληνας TikToker, Tzane

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ιταλία με έναν Έλληνα TikToker, με το όνομα Tzane ο οποίος σκοτώθηκε,…

13 Μαρτίου 2024

Στο Ναύπλιο καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου Στεφανοβικείου στο…

13 Μαρτίου 2024

Σάρωσε τον Ηρακλή Κοζάνης με 71-31 ο Ολυμπιακός

Χάρμα ιδέσθαι ήταν η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον…

13 Μαρτίου 2024

ΠΑΕ Βόλος: Θα προσφύγουμε στο CAS

Η ΠΑΕ Βόλος με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος:Κυκλοφορούσε με 62 ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος: Είχε καταδικαστεί για κλοπή και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μία 42χρονη γυναίκα,…

13 Μαρτίου 2024