Κόσμος

Διαμαρτυρία εφήβων έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ

newego_LARGE_t_1101_54695944_type13145

«Η δική μας ψήφος που ήταν; Είναι το δικό μας μέλλον» γράφουν τα αυτοσχέδια πλακάτ που κρατάει ομάδα 16χρονων και 17χρονων Βρετανών μαθητών, που πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα The Independent, η ομάδα των νεολαίων διαμαρτύρονται που δεν τους δόθηκε δικαίωμα ψήφου, όπως συνέβη στο δημοψήφισμα της Σκοτίας «Αυτή η ψηφοφορία έχει μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον μας» είπε ένας μαθητής στον Guardian, ενώ κάποιος άλλος δήλωσε: «Είμαστε εδώ σήμερα και αυτό δείχνει ότι έχουμε πολιτικές πεποιθήσεις και ξέρουμε πώς να τις εκφράσουμε».
Μαζί με τους νεαρούς μαθητές βρίσκονται και αρκετοί 20χρονοι, όπως ο Μπεν. «Το δημοψήφισμα αυτό δεν ήταν μόνο για την οικονομία ούτε για την μετανάστευση. Ήταν για το είδος της κοινωνίας, του κόσμου και της Ευρώπης που ήθελα η Βρετανία να βοηθήσει να δημιουργήσει και να διατηρήσει» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:
«Στεναχωριέμαι πολύ γιατί δεκάδες έρευνες έχουν δείξει ότι οι μετανάστες δίνουν περισσότερα παρά παίρνουν από τις κοινωνίες στις οποίες ενσωματώνονται».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το