Τοπικά

Διαμαρτυρία των υλοτόμων της Μαγνησίας έξω από το Δασαρχείο

ilotomisi

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Δασαρχείου Βόλου στην οδό Ξενοφώντος, πραγματοποίησαν σήμερα υλοτόμοι της Μαγνησίας, αντιδρώντας στην απόφαση του Γενικού Διευθυντή Δασών για διακοπή της υλοτόμησης σε διακατεχόμενα δασοτεμάχια. Οι διαμαρτυρόμενοι επέδωσαν υπόμνημα στο Δασάρχη Βόλου Ν. Ντίτορα, ο οποίος επιφυλάχθηκε να το μελετήσει.

Σημειώνεται οτι από τις αρχές του χρόνου, με διαταγή του Γενικού Διευθυντή Δασών δεν εγκρίνονται υλοτομίες στους φερόμενους ως διακατόχους δασοτεμαχίων και ζητείται από τα κατά τόπους δασαρχεία να υποδεικνύουν στους ενδιαφερόμενους τη διαδικασία για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους στην υλοτόμηση των δασοτεμαχίων.
“Αυτό αναφέρει η διαταγή, αυτή εφάρμοσα, χωρίς να διερευνώ γιατί και πως ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση” δήλωσε ο κ. Ντίτορας, μιλώντας στην e-thessalia.gr
Εξήγησε οι οι υλοτόμοι θίγονται έμμεσα από αυτή την απόφαση, καθώς δεν έχουν πλέον δουλειά. “Αυτοί που στην ουσία θίγονται είναι οι διακάτοχοι, αλλά μπορούν να αναγνωρίσουν, αν το επιθυμούν, διοικητικά ή δικαστικά τα δικαιώματά τους” επισήμανε ο κ. Ντίτορας.
Πριν την υπογραφή της συγκεκριμένης απόφασης, όσοι είχαν δικαίωμα υλοτόμησης δασικών τεμαχίων, προσέρχονταν στο Δασαρχείο και με την κατάθεση κάποιων δικαιολογητικών, έπαιρναν άδεια υλοτόμησης. Βασικό δικαιολογητικό αποτελούσε η προσκόμιση βεβαίωσης από το Δασαρχείο ότι κάποιος ήταν διακάτοχος του συγκεκριμένου δασοτεμαχίου, μέσω κυρίως κληρονομικού δικαιώματος, τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον. “Σήμερα ακόμη και να ζει αυτός που αρχικά απέκτησε το δικαίωμα υλοτόμησης, π.χ. πριν από 60 χρόνια, θα πρέπει να κινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης αυτού του δικαιώματος”, εξήγησε ο κ. Ντίτορας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το