Τοπικά

Διαμαρτυρία εργαζομένων της “Κιολεϊδης” στην Επιθεώρηση Εργασίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Νέα παρέμβαση αυτή την φορά στην Επιθεώρηση Εργασίας έκαναν το πρωί οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ, οι οποίοι βρίσκονται ως γνωστόν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τουλάχιστον έξι μηνών.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, έξω από την Επιθεώρηση εργασίας, ενώ προηγουμένως είχαν πάει και είχαν ενημερώσει τον Εισαγγελέα Βόλου, ενώ κατέθεσαν και υπόμνημα και στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι εργαζόμενοι, αυτή την φορά, βρέθηκαν στην Επιθεώρηση εργασίας όχι μόνον για την μη καταβολή των δεδουλευμένων, αντιδρώντας στην αθέτηση της συμφωνίας την οποία είχε υπογράψει και ο εργοδότης τους χωρίς όμως μέχρι σήμερα να την υλοποιήσει, αλλά και για το γεγονός ότι η εταιρεία «κατέβαλε μέρους των οφειλομένων αποδοχών σε άλλους εργαζόμενους στην βιομηχανία, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της εργοστασιακής επιτροπής Κων. Απλαντής οι οφειλόμενες αποδοχές αγγίζουν τους έξι μήνες, αφού οι εργαζόμενοι έχουν να δεί «το χρώμα του χρήματος», από τον περασμένο Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να περνούν δύσκολες ημέρες, αφού δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία για την μη υλοποίηση της συμφωνίας που και η ίδια είχε υπογράψει επικαλούνταν τα «capital controls”, όμως στο μεταξύ έδωσε κάποια χρήματα σε εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας.

Όμως και κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης η εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω υπομνήματος που κατέθεσε, δεν δεσμευόταν για την άμεση καταβολή, έστω και μέρους των οφειλομένων αποδοχών, επικαλούμενη για πολλοστή φορά έλλειψη παραγγελιών, ενώ το μόνο που ανέφερε ότι «εγγυάται τις οφειλόμενες αποδοχές από χρήματα που οφείλει ο ΟΣΕ στην εταιρεία ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ», και για τα οποία υπάρχει δικαστική διαμάχη μεταξύ του ΟΣΕ και της εταιρείας ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ. Εργαζόμενοι, που πήραν το λόγο, παρουσίασαν με παραδείγματα «την αναξιοπιστία των λόγων και πράξεων της εταιρείας και την τακτική που ακολουθεί, ώστε να μην υλοποιεί συμφωνίες τις οποίες η ίδια υπογράφει».

Τέλος ο Κων. Στεργίου υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα των εργαζομένων, από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το