Τοπικά

Διαμάχη χωρίς τέλος για τη χήρα και την κόρη του Γιάννη Ευαγγελόπουλου – Τι αποφάσισε το Δικαστήριο για την οικοσκευή

Με μια απόφαση που προκαλεί τουλάχιστον αίσθηση, το Μονομελές Εφετείο Λάρισας καλεί την Κερασία Κώτσαλη-Ευαγγελοπούλου, χήρα του δημοσιογράφου Γιάννη Ευαγγελόπουλου, να αποδώσει στην κόρη του θανόντος συζύγου της από τον πρώτο του γάμο όλη την οικοσκευή του σπιτιού στο οποίο ζούσαν ως σύζυγοι επί 18 χρόνια. Κι όχι μόνο καναπέδες ή καρέκλες, αλλά ακόμη και τις κρεμάστρες και τα βάζα!
Το διαμέρισμα, όπου εξακολουθεί να μένει η 54χρονη, καθώς βάσει της διαθήκης του συζύγου της διαθέτει την επικαρπία αυτού, αδειάζει τις επόμενες ημέρες, αφού κατά το δικαστήριο δεν προσκομίστηκαν από τη χήρα παραστατικά αγοράς των επίπλων και των υπόλοιπων αντικειμένων που να αποδεικνύουν και τη δική της συμμετοχή στο κόστος τους. Πλην όμως όπως υποστηρίζει η ίδια μιλώντας στη Realnews, ούτε από την άλλη πλευρά που προσέφυγε εναντίον της προσκομίστηκε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει το αντίθετο.
«Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, καλούμαι να παραδώσω στην κόρη του αποβιώσαντος συζύγου μου το σύνολο των επίπλων και αντικειμένων που χρησιμοποιούσαμε στην καθημερινότητά μας ακόμη και τα διακοσμητικά, ακόμη και τα δώρα φίλων, συγγενών και συνάδελφων μου», δηλώνει η 54χρονη. Αν και θεωρεί την κρίση του δικαστηρίου αδικαιολόγητη, σημειώνει πως «σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Θα παραδώσω στην κόρη του θανόντος συζύγου μου, ικανοποιώντας έτσι την εμμονή της, το κρεβάτι που κοιμόμουν με τον πατέρα της».

Από τους καναπέδες μέχρι τις κρεμάστρες του σπιτιού που διαμένει στον Βόλο καλείται με δικαστική απόφαση να παραδώσει στην κόρη του αποβιώσαντος συζύγου της η 54χρονη Κερασία Κώτσαλου- Ευαγγελοπούλου

Η δήλωση
Κατά την κ. Κώτσαλη-Ευαγγελοπούλου, «αυτό που κυρίως με άφησε άναυδη, κατάπληκτη, αποσβολωμένη, δεν είναι αυτή καθαυτή η δικαστική απόφαση, όσο το σκεπτικό που
οδήγησε στην έκδοσή της. Διερωτώμαι αν αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται μία εργαζόμενη γυναίκα από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ποια η θέση της μέσα στον γάμο; Ετσι, σαν διακοσμητικό είδος, σαν αντικείμενο προς χρήση; Την αχαριστία, την εμπάθεια, την κακία, την απληστία των ανθρώπων, έχω ασκηθεί ώστε να τις διαχειρίζομαι. Αυτό που αδυνατώ να διαχειριστώ ως ελεύθερος άνθρωπος είναι η δικαίωσή τους και μάλιστα με τη βούλα της Δικαιοσύνης! Όπως ανέφερε ο Πλάτων, “η χειρότερη μορφή της αδικίας είναι να χαρακτηρίζεται δίκαιο το άδικο”. Με τον όρο “Δικαιοσύνη” νοείται από τους μυθικούς χρόνους μέχρι σήμερα η ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος. Απονέμεται με βάση την αρχή πως όλα τα άτομα είναι ίσα μεταξύ τους. Η άνιση μεταχείριση, όμως, των ίσων και η μη ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος δημιουργούν καχυποψία, οδηγούν σε δεύτερες σκέψεις και κλονίζουν με τρόπο ανεπανόρθωτο την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στον θεσμό. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, καλούμαι να παραδώσω στην κόρη του αποβιώσαντος συζύγου μου το σύνολο των επίπλων και αντικειμένων που χρησιμοποιούσαμε στην καθημερινότητά μας ακόμη και τα διακοσμητικό, ακόμη και τα δώρα φίλων, συγγενών και συνάδελφων μου. Δεν έχω στη διάθεσή μου παραστατικά αγορών των συγκεκριμένων πραγμάτων, ούτε όμως και η άλλη πλευρά έχει. Αναρωτιέμαι ξανά, για τα δώρα που δέχτηκα στα δεκαοχτώ χρόνια της κοινής μας ζωής, πώς θα μπορούσα να έχω αποδείξεις; Είχε χρήματα ο σύζυγός μου, αποφαίνεται ο δικαστής για την αγορά των επίπλων. Εγώ δεν είχα; Χίλια ευρώ καθαρές σε μηνιαία βάση αποδοχές από την εργασία μου ως δημόσιος υπάλληλος και μάλιστα χωρίς υποχρεώσεις. Σύμφωνα με την απόφαση, λοιπόν, στα δεκαοχτώ χρόνια της κοινής μας ζωής εγώ δεν αγόρασα ούτε ένα βάζο και όλα ανήκαν στον σύζυγό μου! Σε κάθε περίπτωση, σεβαστές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Θα παραδώσω στην κόρη του θανόντος συζύγου μου -ικανοποιώντας έτσι την εμμονή της-το κρεβάτι που κοιμόμουν με τον πατέρα της».

Πηγή: realnews (ΑΝΝΑ ΚΑΝΔΥΛΗ)  REAL NEWS

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το