Τοπικά

“Διάλογος Θεολογίας – Ψυχολογίας” για τις εξαρτήσεις

ακαδημία

Εκδήλωση με θέμα τις εξαρτήσεις θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των “Διαλόγων Θεολογίας – Ψυχολογίας” που διοργανώνει για τρίτη χρονιά φέτος η Μητρόπολη Δημητριάδος, μέσω της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης «Πορεία Υγείας». Πέρισυ, θέμα του διαλόγου αποτέλεσαν οι φοβίες και η κατάθλιψη, ενώ είχε προηγηθεί αντίστοιχος διάλογος για τη βία. Φέτος, σειρά έχει το θέμα της εξάρτησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου, όπου ένας κληρικός και ένας επιστήμονας ψυχικής υγείας θα συνομιλήσουν για το πνευματικό έλλειμμα που αποδεδειγμένα πια γνωρίζουμε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του φαινομένου της εξάρτησης.
Συγκεκριμένα, ομιλητές θα είναι ο π. Χριστόδουλος Μπίθας, πρωτοπρεσβύτερος Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου Αττικής, με θέμα “Η ορθόδοξη πνευματικότητα και ζωή ως προοπτική θεραπείας από τις εξαρτήσεις”, και ο κ. Φαίδων Καλοτεράκης, ειδικός βοηθός διευθυντή ΚΕ.Θ.Ε.Α., με θέμα “Από την εξάρτηση στη ελευθερία: Η πρόταση του ΚΕ.Θ.Ε.Α.”.
Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το