Τοπικά

Διαλέξεις για το σώμα, τον ψυχισμό και το πνεύμα στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη

dialexi

Τρεις συνεχόμενες διαλέξεις με τον Ιωάννη Αναστασίου, Ph.D. θα δοθούν την Τετάρτη 23 και 30 Μαρτίου και την Τετάρτη 6 Απριλίου στον πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη, στην οδό Αντωνοπούλου 17.
Οι διαλέξεις απευθύνονται σε όσους τολμούν να αναθεωρήσουν τις πεποιθήσεις τους για τον κόσμο, την ανθρώπινη φύση, και βέβαια τον εαυτό τους και να αποκομίσουν πρακτικές μεθόδους για την υγεία και την ζωή τους και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Αναλυτικά τα θέματα των διαλέξεων:
Τετάρτη 23 Μαρτίου : Ανακαλύπτουμε την αληθινή φύση της πραγματικότητας, που είναι πολύ διαφορετική από αυτό που νομίζουμε, λύνοντας τα βασικά “μυστήρια”, όπως ο μηχανισμός της σκέψης, η πραγματική υφή της θεμελιώδους έννοιας του χρόνου, συγκλονιστικές ανθρώπινες εμπειρίες επιστημονικά τεκμηριωμένες, ο πραγματικός ρόλος των μικροβίων, τα περιοριστικά πιστεύω των επιστημών, κτλ. Αναδύονται οι βασικοί νόμοι τόσο της ίδιας της Δημιουργίας, όσο και της δικής μας υπόστασης. Αντιλαμβανόμαστε πως οικοδομούμε την δική μας πραγματικότητα για το κάθε τι κι’ αυτές οι γνώσεις θα μας προετοιμάσουν για την συνέχεια.

Τετάρτη 30 Μαρτίου : Χαρτογραφούμε τους ψυχικούς και νοητικούς μηχανισμούς ασθένειας και ίασης. Θα εντοπίσουμε τις ανισορροπίες στην ψυχολογία και στο σώμα μας, με τον απόλυτα επιβεβαιωμένο μηχανισμό της εμφάνισης μιας ασθένειας και της ίασης της, χάρη στις συνταρακτικές ανακαλύψεις του Δρ. Χάμερ, των συνεχιστών του και άλλων ερευνητών. Υπάρχει μια λεπτομερής χαρτογράφηση-σύνδεση μεταξύ του κάθε συγκεκριμένου προβλήματός μας από την μία πλευρά, με την ψυχολογία και τον εγκέφαλό μας από την άλλη. Θα ανακαλύψουμε τότε, με αποδείξεις, πώς είναι δυνατόν οι ερμηνείες και πεποιθήσεις μας για το κάθε τι (η πραγματικότητά μας) να μας κυβερνούν εν αγνοία μας. Θα χρειασθεί να τις αναθεωρήσουμε, παίρνοντας επιτέλους την υγεία και την ζωή μας στα χέρια μας.

Τετάρτη 6 Απριλίου : Αξιοποιούμε βιωματικά τις εμπειρίες των συμμετεχόντων
Οι δύο πρώτες διαλέξεις θα έχουν στερεώσει μέσα μας την πεποίθηση για την βαθιά ενότητα Σώμα – Ψυχισμός – Πνεύμα που μας θεραπεύει και τον θεμελιώδη μηχανισμό ασθένειας – ίασης. Σαν πρακτική εφαρμογή για την ισορροπία μας θα εξετασθούν οι ψυχολογικές πηγές των πιο σοβαρών και συχνών ασθενειών. Οι συμμετέχοντες που θα θελήσουν, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν δικά τους προβλήματά που θα εξετασθούν σαν παραδείγματα ανισορροπιών μας στον δρόμο συνειδητοποίησης και εξόδου απ’ αυτές. Θα προταθούν πρακτικές μέθοδοι στην προσπάθεια να αλλάξουμε τη ζωή μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας.
Βιογραφικό : Ο κ. Ιωάννης Αναστασίου, Ph.D., σπούδασε Φυσική (Θεσσαλονίκη), Πυρηνική Μηχανική (Καναδάς, ΗΠΑ) Στρατηγική Επιχειρήσεων (Γαλλία). Εργάστηκε στο Παρίσι στην πυρηνο-ηλεκτρική βιομηχανία και κατόπιν ως σύμβουλος επιχειρήσεων και πολιτικών φορέων σε θέματα υψηλών τεχνολογιών. Τα τελευταία 10 χρόνια του στο εξωτερικό εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα Στρατηγικής και Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Έρευνας. Πιστεύει ότι είναι σήμερα απόλυτα απαραίτητο να γίνει προσβάσιμη σε όλους μια σύνθεση επιστημονικά τεκμηριωμένη που θα εκτοξεύσει τον καθένα μακριά στις γνώσεις, πέρα από πολλά κατεστημένα και στενά μονοπάτια για το τι είναι αληθινό στο Σύμπαν και εφαρμόσιμο στην Ζωή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το