Κόσμος

Διάλεξη Βαρουφάκη στους «Αγανακτισμένους» του Παρισιού

Former Greek Finance Minister Varoufakis speaks in front of supporters of social media-driven movement "Nuit Debout" (Up All Night), during their daily gathering on the Place de la Republique in Paris

Με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν το Σάββατο οι νέοι στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και επικεφαλής του ευρωπαϊκού φορές DiEM, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των τελευταίων εβδομάδων στην γαλλική πρωτεύουσα.

Ο οικονομολόγος βρέθηκε στο Παρίσι προκειμένου να δηλώσει την αλληλεγγύη του στο κίνημα «Nuit Debut», ή κίνημα της «Αγρύπνιας», όπως ονομάζονται οι αγανακτισμένοι που έχει κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας από τα τέλη Μαρτίου, σε διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση Ολάντ στην εργατική νομοθεσία.

Former Greek Finance Minister Yanis Varoufakis speaks in front of supporters of social media-driven movement "Nuit Debout" (Up All Night), during their daily gathering on the Place de la Republique in Paris

«Σας φέρνω αλληλεγγύη από την Αθήνα, το Λονδίνο, το Ανόβερο στη Γερμανία όπου βρισκόμουν και μια παράκληση: Μην αφήσετε αυτή την ενέργεια να πάει χαμένη» ανέφερε μπροστά στο πλήθος νέων που έχουν κατακλύσει την πλατεία στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε στη συνέχεια μια αναφορά, που θα μπορούσε να ληφθεί και ως «σπόντα» στον Αλέξη Τσίπρα: «Μην αφήσετε αυτή την ενέργεια να προωθήσει καριέρες. Κάντε τη διαφορά, όλοι μαζί ανά την Ευρώπη» κατέληξε.

Αναφερόμενος εξάλλου στον Ολάντ, τον κατηγόρησε ότι με τη νέα του μεταρρύθμιση επιχειρεί την υποτίμηση της αξίας της εργασίας: «Υποτιμώντας την εργασία θα προκαλέσει μόνο ακόμη βαθύτερη κρίση», υποστήριξε.

Πηγή www.ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το