Τοπικά

Διάλεξη του π. υπουργού Π. Οικονόμου σε φοιτητές του Π.Θ. για την ανεργία

oikonomou 1
Απαισιόδοξος για τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης στους τομείς της ανεργίας και της απασχόλησης, εμφανίστηκε σήμερα από το Βόλο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο οποίος πραγματοποίησε διάλεξη σε φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική δεν οδηγεί πουθενά και παρουσίασε πρόταση, την οποία έχει ο ίδιος επεξεργαστεί, για την άμβλυνση της ανεργίας.

oikonomou 2

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, το σχέδιο που προτείνει, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα κάτω του 10%, σε χρονικό διάστημα πέντε ετών, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει σειρά δράσεων οι οποίες σηματοδοτούν μια πολύπλευρη ανατροπή των δεδομένων στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις κ.α.
Σε ότι αφορά, ειδικότερα, τη μείωση της ανεργίας, εξήγησε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του μονοψήφιου ποσοστού, απαιτείται η έκδοση ενός ομολόγου ετησίως για τον σκοπό αυτό, και για τρία τουλάχιστον χρόνια, ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, το οποίο θα συνοδεύεται από εμπράγματες εγγυήσεις ή και επιχειρηματικά σχέδια.
Ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πρόταση αυτή μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, ιδιαίτερα δε αν συνδυαστεί και με άλλες πολιτικές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το