Τοπικά

Διακρίσεις τριών μαθητών από δημοτικά του Βόλου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στον Βόλο, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του 1ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής που διεξήχθη μεταξύ των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Στον διαγωνισμό αυτό πέτυχαν με άριστα 26 μαθητές και μαθήτριες, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Βόλου.
Πρόκειται για τους μαθητές: 1) Ρασβάνη Ανδρέα (2ος επιτυχών) του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου. 2) Μηλαρά Βασίλειο (3ος επιτυχών), του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου και 3) Σταθόπουλο Γεώργιο (5ος επιτυχών) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 25η Μαΐου μέσω διαδικτύου, όπου οι εγγεγραμμένοι μαθητές εύρισκαν τις 35 περίπου ερωτήσεις του διαγωνισμού, που ήταν κυρίως, από τα διδακτικά βιβλία τους της Φυσικής, της Γεωγραφίας, των Μαθηματικών και της Γλώσσας και μέσα σε μία ώρα έπρεπε να τις απαντήσουν. Δεν πέρασαν παρά μόνο 20 λεπτά και οι περισσότεροι είχαν υποβάλλει τις απαντήσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι με τη βοήθεια και των δασκάλων τους, μελέτησαν τα θέματα της Αστρονομίας και της Διαστημικής που περιέχουν τα ως άνω βιβλία.
Ο διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έστειλε σχετική εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία, από τον περασμένο Δεκέμβριο. Παρά το ότι δεν ήταν ο πρώτος διαγωνισμός που γίνεται, εντούτοις συγκέντρωσε συνολικά 123 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.
Η απονομή των βραβείων, των επαίνων και των τιμητικών διπλωμάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8η Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε επίσημη τελετή, κατά την οποία θα βραβευθούν και οι μαθητές του Διαγωνισμού του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ θα απονεμηθούν και τα απολυτήρια στους πρώτους μαθητές της «Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως», οι οποίοι αποφοιτούν από τη Σχολή αυτή.
Οι μαθητές θα εγγραφούν δωρεάν για ένα χρόνο συνδρομητές του περιοδικού «Ουρανός», θα πάρουν διάφορα βιβλία και αναμνηστικά δώρα και στο τέλος θα κληρωθεί ένα τηλεσκόπιο, προσφορά του «Πλανηταρίου» Θεσ/νίκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το