Αθλητισμός

Διακρίσεις αθλητών του ΝΟΒΑ

Αθλητές του ΝΟΒΑ λαμβάνουν μέρος στα Μεσογειακά Κύπελλα της συγχρονισμένης κολύμβησης και των καταδύσεων. Το πρώτο διεξάγεται στην Πορτογαλία και το δεύτερο στην Ιταλία.

Στη συγχρονισμένη
Την 5η θέση στον τελικό του κόμπο στο Μεσογειακό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης, στη Μελχάντα της Πορτογαλίας, κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα κορασίδων. Μέλη της ομάδας ήταν οι αθλήτριες του ΝΟΒΑ Ελένη Φραγκάκη και Αναστασία Κουτσελίνη.
Πιο αναλυτικά οι Ευδοκία Φάνου, Ελένη Φραγκάκη, Βιργινία Γεωργιουδάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ειρήνη Γιαννούλου-Βαλμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Αναστασία Κουτσελίνη, Θωμαΐς Θεοδωρίδου, Αλεξία Καλαθά, Μαρία Σφακιανάκη, (αναπλ. Δανάη Καριώρη, Θεοδοσία Τζουμάκα) βαθμολογήθηκαν με 72,6000 β. και κατετάγησαν 5ες ανάμεσα στις ομάδες που μετέχουν στη Μεσογειακή Ομοσπονδία (12 συμμετοχές στον Τελικό) και 7ες στη γενική κατάταξη της ΟΠΕΝ της διοργάνωσης (17 συμμετοχές στον Τελικό, δεν έγινε Προκριματικός).
Το χρυσό μετάλλιο στην COMEN κατάταξη κατέκτησε η Ισπανία και στην ΟΠΕΝ η Ρωσία.

Στις καταδύσεις
Εντυπωσιακή ήταν η συγκομιδή των μεταλλίων για την ελληνική αποστολή στη δεύτερη ημέρα του Μεσογειακού Κυπέλλου Καταδύσεων στο Μπολζάνο (σε συνδυασμό και με την ΟΠΕΝ συμμετοχή, καθώς μετέχουν και τέσσερις ακόμη χώρες εκτός COMEN), που ήταν η πρώτη από πλευράς συμμετοχών Ελλήνων αθλητών και αθλητριών κατηγορίας παίδων και κορασίδων Β’, Γ’ και Δ’ κατηγορίας.

Ο Γρ. Μήτρου

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες καταδύτες και καταδύτριες κατέκτησαν επτά μετάλλια από τα οποία δύο χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα. Ανάμεσα στους αθλητές που λαμβάνουν μέρος είναι ο Γρηγόρης Μήτρου και η Στέβη Χαλέμου του ΝΟΒΑ.

Η Στ. Χαλέμου

Ο Γρηγόρης Μήτρου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 5 μ. Σταθερό Βατήρα Δ’ κατ. με 193 β.. Από την πλευρά της η Στέβη Χαλέμου στο 1 μ. Δ’ κατηγορίας ήταν 4η με 166 β.
Από τους υπόλοιπους Έλληνες καταδύτες πρώτος και καλύτερος ήταν ο Θάνος Τσιρίκος που κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στα 10 μ. Β’ κατηγορίας με 370 βαθμούς. Ο Μίνως Γιαννόπουλος πήρε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, επίσης στα 10 μ. Β’ κατ. με 341 β. Η Αγγελική Γεωργοπούλου πήρε το χάλκινο στα 3 μ. τραμπολίνο Γ’ κατηγορίας με 204 β., ενώ η Μαριάνα Αθανασάκη στο 1 μ. τραμπολίνο επίσης χάλκινο μετάλλιο με 270 β.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το