Τοπικά

Διάκριση οκτώ μαθητών με οδηγό την αγάπη στα μαθηματικά

Αγαπούν τα μαθηματικά, σε αρκετές περιπτώσεις τα έχουν ως χόμπι, εκτιμούν πως τους βοηθούν στην καθημερινότητά τους και γι’ αυτό τα μελετούν από τη μικρή ηλικία ασχολούμενοι μαζί τους και εκτός σχολικών υποχρεώσεων.

Ιδιαίτερη επιτυχία στον τοπικό διαγωνισμό μαθηματικών για την Α’ Τάξη Γυμνασίου σημείωσε το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου οκτώ μαθητές μπόρεσαν και πέρασαν στην επόμενη φάση. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη μαθηματική εταιρεία, παράρτημα Μαγνησίας.

Οι οκτώ μαθητές μίλησαν στη «Θ» και κατέγραψαν τις απόψεις τους.

Ο Βαγγέλης Βαρακλιώτης ανέφερε που του αρέσουν τα μαθηματικά, γιατί χρειάζεται πολλή σκέψη για να βγουν τα αποτελέσματα, ενώ ασχολείται με αυτό το μάθημα και εκτός σχολικών υποχρεώσεων.

Ο Ιωάννης Κουκουβίνος επισήμανε πως «τα μαθηματικά είναι το χόμπι μου, δεν με δυσκολεύουν ιδιαίτερα και θεωρώ πως μπορώ να διακριθώ στους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχω».

Ο Γιάννης Λιάκος ανέφερε πως τα μαθηματικά βελτιώνουν την πνευματική επίδοση των μαθητών, γιατί σκέπτονται, ενώ τους είναι χρήσιμα στην καθημερινότητά τους.

Η Χριστίνα Λαγκόζη υπογράμμισε πως «κάποιοι μαθητές δυσκολεύονται με τα μαθηματικά. Όμως δεν είναι δύσκολο το συγκεκριμένο μάθημα, απλώς χρειάζεται λίγη σκέψη και δημιουργία βάσεων από το Δημοτικό. Προσωπικά θα ασχολούμαι με τα μαθηματικά και στα επόμενα χρόνια, γιατί μου αρέσουν».

Ο Βασίλης Γιάκας δήλωσε πως «τα θέματα στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ήταν σχετικά εύκολα. Τα μαθηματικά έχουν βασικό ρόλο στη σχολική ζωή και μου αρέσει να ασχολούμαι μαζί τους. Με γεμίζουν με χαρά».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Σχοινάς τόνισε πως «διαβάζω συστηματικά για τα μαθηματικά και προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό που προσφέρουν, είναι η χαρά να λύνεις τα προβλήματα και να προοδεύεις τη σκέψη σου».

Η Κατερίνα Δελημήτη τόνισε πως και σε δύο προηγούμενους διαγωνισμούς συμμετείχε και είχε λάβει αριστείο, ενώ θέλησε να δώσει ξανά το «παρών» και φέτος. Μάλιστα ανέφερε πως τα μαθητικά σε σχέση με άλλα μαθήματα είναι πιο εύκολα.

Η Βιβή Σχοινά υπογράμμισε πως της αρέσουν τα μαθηματικά, αφού την βοηθούν και στην καθημερινή ζωή. «Ως μάθημα χρειάζεται να σκέφτεσαι και να τα θυμάσαι, αλλά και να συμμετέχεις στο μάθημα».

Η μαθηματικός του σχολείου κ. Δέσποινα Γιάλβαλη που προετοίμασε τους μαθητές για τον διαγωνισμό, δήλωσε πως «η φετινή χρονιά έχει μαθητές με εξαιρετική σχέση με τα μαθηματικά και που ενδιαφέρονται για το μάθημα αυτό. Εμείς καλλιεργούμε την αγάπη τους για τα μαθηματικά και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι. Μάλιστα ενθαρρύναμε τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της μαθηματικής εταιρείας για την εμπειρία».

Η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νίκη Χατζηκυριάκου συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους και υπογράμμισε τη συνεισφορά των τριών μαθηματικών του σχολείου κ.κ. Γ. Κομίνη, Δ. Γιάλβαλη και Κ. Καλατζή για την προετοιμασία των παιδιών ενόψει των διαγωνισμών μαθηματικών, η οποία μάλιστα διεξάγεται και εκτός ωρών διδασκαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το