Τοπικά

Διάκριση φιλολόγου του Μουσικού Σχολείου Βόλου για τη συγγραφή παιδικού παραμυθιού

Η πρώτη προσπάθεια της φιλολόγου του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Άννας Μαρίας Κουτσιρίμπα – Σεμιλιέτωφ στη συγγραφή ενός παιδικού παραμυθιού, απέφερε διάκριση στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που έλαβε μέρος πριν από λίγο καιρό. Η Βολιώτισσα εκπαιδευτικός απέσπασε έπαινο για την ιστορία που έγραψε, αν και η συγγραφή δεν είναι κάτι άγνωστο για εκείνη…

Το 2000, όταν είχε διοριστεί για πρώτη φορά σε σχολείο της Ρόδου, μαζί με τον Σταμάτη Παναγιώτη, ο οποίος τώρα βρίσκεται στην πανεπιστημιακή μονάδα του νησιού, συνέγραψαν το βιβλίο «Λατρευτικοί τόποι ΙΙ». «Κάναμε επιτόπια έρευνα στη νότια Ρόδο, σε όλους τους αρχαιολογικούς-λατρευτικούς τόπους που υπάρχουν στο συγκεκριμένο τμήμα του νησιού. Αρχαίοι ναοί, ξωκλήσια και άλλα πολλά», θυμήθηκε χαρακτηριστικά η κ. Κουτσιρίμπα – Σεμιλιέτωφ, η οποία το τελευταίο διάστημα αρθρογραφεί επίσης στην «Θεσσαλία».
Ο διαγωνισμός που προκήρυξε στις αρχές του χρόνου η «Ηλιαχτίδα», ένας νεοσύστατος εκδοτικός οίκος των Αθηνών, κίνησε το ενδιαφέρον της καθηγήτριας του Μουσικού Σχολείου Βόλου, η οποία αποφάσισε να λάβει μέρος με το παραμύθι «Τριχούλα η κάμπια». «Τυχαία προέκυψε η συμμετοχή μου, όταν διάβασα την προκήρυξη του διαγωνισμού στη «Θεσσαλία» τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μέσα στον Μάρτιο», είπε, για να προσθέσει: «Με παρακίνησε μία συζήτηση που είχα με τον γιο μου, Γιώργο και κατέληξα να γράψω την ιστορία, για να την αφιερώσω σ’ εκείνον και να έχει κάτι να θυμάται το συγκεκριμένο συμβάν. Μου έδωσε την ιδέα μία μέρα που επέστρεψε από το σχολείο».
Η διάκριση στον διαγωνισμό των εκδόσεων «Ηλιαχτίδα» ήταν καλοδεχούμενη για την ίδια, αφού το κείμενό της ξεχώρισε ανάμεσα σε 293 συμμετοχές συνολικά. Το παραμύθι ήταν 600 λέξεις, γράφοντας σε μικρή φόρμα για τον Ηλία, ένα μικρό αγόρι με κινητικά προβλήματα και μίας κάμπιας, της Τριχούλας, την οποία βοήθησε να επιβιώσει. Η συγγραφέας αξιοποίησε τη φαντασία της στο έπακρο και έπλασε μία ιστορία για παιδιά, αλλά την ίδια στιγμή, το κείμενο αποτελεί εργαλείο μάθησης, αφού επιχείρησε να περάσει στους μικρούς αναγνώστες το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Εντούτοις το ενδιαφέρον της στρέφεται στη λογοτεχνία ενηλίκων. Η κ. Κουτσιρίμπα – Σεμιλιέτωφ αποκάλυψε πως στο… συρτάρι της έχει ολοκληρωμένα αρκετά μυθιστορήματα, αφού η συγγραφή είναι για εκείνη μία υπόθεση που κρατάει πάρα πολλά χρόνια: «Αυτό θέλω να είναι το επόμενο βήμα μου. Υπάρχουν ολοκληρωμένα αρκετά μυθιστορήματα, τα οποία δεν έχουν πάρει ακόμη τον δρόμο για την έκδοσή τους, αν και κάποτε φτάνει το πλήρωμα του χρόνου που μοιράζεσαι με το κοινό τα γραπτά σου». Όσο για το είδος που αρέσκεται να γράφει; «Προτιμώ τα αστυνομικά, γιατί μου αρέσει η δράση, αλλά προτιμώ εξίσου και τις ιστορίες με κοινωνικό περιεχόμενο», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το