Τοπικά

Διακρίσεις στη ρομποτική για το 4ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας – Πλούσιες δράσεις από τους μαθητές

Πλούσιες δράσεις και εκδηλώσεις από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου «Παναγιώτης Κατσιρέλος». Σημαντικές διακρίσεις στη Ρομποτική παρουσιάζονται από τον Όμιλο του Σχολείου, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ γνώρισαν με συνέντευξή τους την πρωταθλήτρια Ελισάβετ Ιωσηφίδου.
Τα «Κατσιρελάκια» μάς παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους:
«Το Σχολείο μας συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, από το 2018, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League. Στις ομάδες συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Ζαμπέτογλου Γιώργο και η προετοιμασία για τον διαγωνισμό γίνεται στον χώρο του Σχολείου στο πλαίσιο του ομίλου ρομποτικής, αλλά και εκτός ωραρίου της σχολικής μονάδας, μετά το πέρας των μαθημάτων. Η προετοιμασία των ομάδων μέχρι τον διαγωνισμό, διαρκεί 6 μήνες.
Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, τα παιδιά πρέπει να κατασκευάσουν ένα ρομπότ και να το προγραμματίσουν κατάλληλα, ώστε να ολοκληρώσουν όσο το δυνατό περισσότερες αποστολές πάνω σε μία έτοιμη πίστα αποστολών, η οποία παρέχεται από τη διοργάνωση. Παράλληλα, τα παιδιά θα πρέπει βασισμένα στην τρέχουσα θεματική του διαγωνισμού, να εντοπίσουν ένα πρόβλημα σχετικό με τη θεματική και να αναπτύξουν ένα project καινοτομίας με μια τεκμηριωμένη λύση για το πρόβλημα αυτό.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα παιδιά διαγωνίζονται αρχικά στο robot game, το οποίο είναι η ολοκλήρωση όσο το δυνατόν περισσότερων αποστολών, από το ρομπότ που έχουν σχεδιάσει και προγραμματίσει οι μαθητές/τριες. Στη συνέχεια οι μαθητές συγκεντρώνονται στον αίθουσα των κριτών, όπου θα πρέπει να παρουσιάσουν το project καινοτομίας που έχουν αναπτύξει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία καλούνται να παρουσιάσουν και να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους χωρίς καμία βοήθεια ή παρέμβαση του προπονητή της ομάδας. Τέλος, στην τελική βαθμολογία υπολογίζονται και οι αξίες της ομάδας (ομαδικότητα, επαγγελματισμός κ.τ.λ.), τις οποίες θα πρέπει να επιδείξουν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Στον διαγωνισμό του 2023, η ομάδα RoboFriends του Σχολείου προκρίθηκε στον τελικό πανελλήνιο διαγωνισμό στη Θεσσαλονίκη, όπου απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Motivate Award», την 9η θέση ανάμεσα σε 56 ομάδες στο robot game και την 11η θέση στην τελική κατάταξη, θέση η οποία αποτελούσε τη 2η επιλαχούσα πρόκριση για τον παγκόσμιο διαγωνισμό FLL OPEN.

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ και
γνωριμία με την πρωταθλήτρια Ελισάβετ Ιωσηφίδου
Το σχολείο μας θέλοντας να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ άνοιξε τις πόρτες του και μας έκαναν την τιμή το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΔΑΔ Βόλου και η πρωταθλήτρια Ελισάβετ Ιωσηφίδου στο άθλημα BOCCIA.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΔΑΔ Βόλου ήρθαν συνοδευόμενοι από το προσωπικό του σχολείου και συμμετείχαν στις δράσεις που έλαβαν χώρα εκείνη την ημέρα στο σχολείο μας.
Η πρωταθλήτρια Ελισάβετ Ιωσηφίδου στο άθλημα BOCCIA συνοδευόμενη από τους γονείς της, τους προπονητές, την κ. Ηλία Αγδινιώτη και την κ. Κατερίνα Μπακαλέξη, αφού συστήθηκε, εξήγησε με τη βοήθεια του προπονητή της τους κανόνες του αθλήματος. Κατόπιν, δημιούργησαν μεικτές ομάδες (μαθητές του σχολείου και του Ειδικού Σχολείου που φιλοξενούσαμε) και έφτασε η ώρα για δράση…
Ως «Κατσιρελάκια» θελήσαμε να κάνουμε ορισμένες ερωτήσεις:
– Πώς επιλέξατε το άθλημα BOCCIA;
– Είχα πάει σε μία Ημερίδα στην Αθήνα με την πρόεδρο της Χίου και εκεί είδα πόσοι αθλητές ασχολούνται με αυτό, αλλά κι η φιλοσοφία του αθλήματος. Ακόμη μου άρεσε που έμαθα ότι μπορεί να παίζεις μέχρι μεγάλη ηλικία.
– Πριν πόσα χρόνια ξεκινήσατε να ασχολείστε με το άθλημα;
– Τον πρωταθλητισμό τον ξεκίνησα πριν δύο χρόνια, αλλά συνολικά είναι τέσσερα.
– Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;
– Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Δεν ξέρω ποια διοργάνωση θα έχω για το 2024, αλλά πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κι ακολουθώ ό,τι λέει ο προπονητής μου.
– Θέλετε να δηλώσετε κάτι, κύριε Αγδινιώτη;
– Ναι. Η Ελισσάβετ είναι η πρωταγωνίστρια κι όλοι εμείς στεκόμαστε δίπλα της.

Εκκλησιαστήκαμε…
Την τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα επισκεφτήκαμε την ενορία μας, τον Άγιο Σπυρίδωνα, με σκοπό να εκκλησιαστούμε, να κοινωνήσουμε, να ψάλλουμε τα κάλαντα και να προσφέρουμε τρόφιμα στο «Σπίτι Γαλήνης», όπου καθημερινά σιτίζονται συνάνθρωποί μας.

Τα «Δευτεράκια» έβαλαν τον Αϊ Βασίλη σε μπελάδες… και η χορωδία μας (μαθητές Στ’ Δημοτικού) πλαισίωσε την παράστασή τους
Share

Πρόσφατα άρθρα

Άρης Μακρής για Άννα Μαρία Βέλλη: «Δηλώνω ρητά ότι δεν είμαι κακοποιητής»

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκε ξανά η υπόθεση κακοποίησης της Άννας Μαρίας Βέλλη από πρώην…

12 Μαρτίου 2024

ΑΑΔΕ: Μαζικά e-mail σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει το POS στην ταμειακή

Μαζικά ενημερωτικά e-mail σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση…

12 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Αλ.Μεϊκόπουλου με δικαιούχους που ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις από τις εκρήξεις στην 111ΠΜ

Συνάντηση με πολίτες της Νέας Αγχιάλου που εντάσσονται στους δεκάδες δικαιούχους αποζημιώσεων από τις εκρήξεις…

12 Μαρτίου 2024

Μαρινάκης για Τέμπη: Οι βασικές απαντήσεις θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη

Οι βασικές απαντήσεις στην τραγωδία των Τεμπών θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη, οι κατηγορίες περί…

12 Μαρτίου 2024

Οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου σε… ταξίδι στο χρόνο με την Άλκη Ζέη

Μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου βρέθηκαν στην πόλη της Λάρισας…

12 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση στον Βόλο με θέμα “Η Μετάβαση στο στόχο του Μηδενικού Ισοζυγίου Άνθρακα”

Ο Όμιλος Ηρακλής σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα «Η μετάβαση στο στόχο…

12 Μαρτίου 2024