Τοπικά

Διακρίσεις μαθητών του 1ου ΓΕΛ Βόλου σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Σημαντικές διακρίσεις στον Γ’ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2019 – 2020 που διοργανώθηκε από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού, πέτυχαν τέσσερις μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου.
Έτσι το σχολείο συνεχίζει μια πλούσια παράδοση σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, που έχει αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια, μέσα από την ενθάρρυνση και καθοδήγηση των φιλολόγων και της διεύθυνσης του σχολείου.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν, είναι οι εξής: Χαρίση Έλενα της B’ τάξης, πρώτο βραβείο, με το διήγημα «Ξενοδοχείο Vienna», Ζηνονίδη Ελένη – Μαρία της Β’ τάξης, έπαινος, με το «Σκούρο γκρι», Παπαδούλη Φένια της Β’ τάξης, έπαινος, με το διήγημα «Αγγλικός κήπος» και Παλαιοχωρίτης Σωκράτης της Γ’ τάξης, έπαινος, με το ποίημα «Το μειδίαμα της μούσης».

Η Έλενα Χαρίση της Β’ Τάξης πέρυσι είχε λάβει το δεύτερο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του αρμόδιου φορέα της Πετρούπολης.
Φέτος συνέχισε την πετυχημένη πορεία λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του διηγήματος στον διαγωνισμό της Λεμεσού.
«Το κείμενο ήταν οκτώ σελίδες και χρειάστηκε αρκετό καιρό να το γράψω» μας ανέφερε προσθέτοντας για την πλοκή του διηγήματος πως «η ιστορία αφορά στη Βιέννη το 1920 και σχετίζεται με τον θάνατο μιας μπαλαρίνας, όπου μία δημοσιογράφος μετά από έρευνες καταφέρνει να αποκαλύψει τον δολοφόνο».
Η μαθήτρια που έχει επιλέξει τη θεωρητική κατεύθυνση και θέλει να στραφεί στις νομικές επιστήμες, σημείωσε πως από πέρυσι άρχισε να γράφει διηγήματα και αφορμή ήταν ο ενδοσχολικός λογοτεχνικός διαγωνισμός.
Αναφερόμενη στα οφέλη της ενασχόλησης με τη λογοτεχνία και ειδικότερα με το διήγημα, εξήγησε πως «μπορώ να αποτυπώσω διάφορες ιστορίες που σκέπτομαι και να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Ακόμη με βοηθά να δημιουργώ χαρακτήρες με τη φαντασία καταλαβαίνοντας καλύτερα τον κόσμο. Επίσης έρχομαι σε ουσιαστικότερη επαφή με τον γραπτό λόγο και τη λογοτεχνική σκέψη. Συνολικά έχω γράψει τρία διηγήματα με έμφαση στην περιπέτεια, το μυστήριο».

Από την πλευρά της η Ελένη – Μαρία Ζηνονίδη της Β’ τάξης έλαβε έπαινο με το διήγημα «Σκούρο Γκρι».
«Έχω γράψει μέχρι στιγμής τέσσερα διηγήματα. Με γεμίζει και με ικανοποιεί πολύ η ενασχόληση με το διήγημα. Το τελευταίο διήγημα με το οποίο συμμετείχα στον διαγωνισμό της Λεμεσού, το έγραψα μέσα σε ένα μεσημέρι, αν και λίγο καιρό μετά επέφερα κάποιες μικρές τροποποιήσεις» επισήμανε η μαθήτρια, η οποία θα ήθελε να σπουδάσει ειδική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η Φένια Παπαδούλη που έλαβε έπαινο με το διήγημα «Αγγλικός κήπος» ανέφερε πως ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε πανελλαδικό λογοτεχνικό διαγωνισμό. «Μου αρέσει το γράψιμο. Συνήθως, όταν είμαι συναισθηματικά φορτισμένη, γράφω για να εκφράσω τα συναισθήματά μου και πολλά από αυτά που αναφέρω, γίνονται ιστορίες, γίνονται διήγημα» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Παλαιοχωρίτης που έλαβε έπαινο στην κατηγορία του ποιήματος, ανέφερε πως ασχολείται εδώ και καιρό με την ποίηση. «Όταν θέλω να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου, γράφω κάποιο ποίημα» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το σχολείο και μέσω του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διεξάγει, δίνει ερεθίσματα στους μαθητές.


Η διευθύντρια του σχολείου κ. Βούλα Λοντρίδου συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το