Τοπικά

Διακρίσεις μαθητών του 1ου Δημοτικού σχολείου Μηλεών σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Οι έντεκα μαθητές της Ε΄- ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μηλεών συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας “Κλείταρχος και Βερενίκη” που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, με θέμα :
«Ο Κλείταρχος και η Βερενίκη γιορτάζουν τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».

Ο διαγωνισμός έχει δύο διαστάσεις, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι μαθητές μιας σύγχρονης τάξης, αφού ο Κλείταρχος απευθύνεται κυρίως σε μαθητές που έχουν την ελληνική ως πρώτη γλώσσα, ενώ η Βερενίκη σε μαθητές που μαθαίνουν την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα . Μετά την αξιολόγηση των συμμετοχών η οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των διακριθέντων μαθητών ανά τάξη και σχολείο.

Οι διακριθέντες μαθητές που τους απονέμεται έπαινος είναι :
«Κλείταρχος»
• Νασιόπουλος Βασίλειος του Ευάγγελου της Στ ΄ τάξης
• Ξυνογαλάς Δημήτριος του Μάριου της Στ ΄ τάξης

«Βερενίκη»
• Κάγιο Έλιος του Άλμπερτ της Στ ΄ τάξης
• Σούμπασι Γιόνους του Κιαμίλ της Στ ΄ τάξης
• Μουρατάι Λορένο του Αστρίτ της Ε΄ τάξης

Στους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες απονέμεται βεβαίωση συμμετοχής για την προσπάθειά τους.
Επίσης, όλοι οι μαθητές της σχολικής μονάδας βραβεύθηκαν με τα 5α Μαθητικά Βραβεία You Smile Awards, για τη δράση εθελοντισμού τους στην προστασία των θαλάσσιων ζώων με την παρακίνηση των δασκάλων τους και τη βοήθεια των γονέων τους.
Οι μικροί μαθητές αξίζουν συγχαρητήρια τόσο για τη βράβευσή τους , όσο και για τη συμμετοχή τους, στους ανωτέρω διαγωνισμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το