Τοπικά

Διακρατική συνάντηση στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση

1ο EPAL N.IONIAS

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας φιλοξένησε από 17 έως 21 Μαΐου 2016, στον Βόλο, τη δεύτερη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο «Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση από Εγκαταστάσεις Ηλεκτροπαραγωγής, Γραμμές Μεταφοράς, Υποσταθμούς, Μεταφορά Εντός και Μεταξύ Πόλεων και Συσκευές» (Electromagnetic Pollution by Installations for Electricity Production, Transmission Lines, Substations, Transport Intra and Inter Cities and Appliances).
Στη συνάντηση συμμετείχαν σχολεία, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και επι-χειρήσεις από Ρουμανία, Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία και Ελλάδα. Το ελληνικό σχολείο είχε ως αντικείμενο μελέτης τη λειτουργία των υποσταθμών και την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σ’ αυτούς, με κυρίως υπεύθυνους την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μ. Κολυμένου (Φυσικό) και τον εκπαιδευτικό κ. Γ. Ραχούτη (Μηχανολόγο). Στη διερεύνηση του θέματος καθώς και στη δι-οργάνωση και υλοποίηση των κατάλληλων δραστηριοτήτων πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια των υπευθύνων της Δ.Ε.Η. αλλά κυρίως του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (Διαχει-ριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ως καθ’ ύλη αρ-μοδίου φορέα για τη λειτουργία των υποσταθμών. Ο Διευθυντής του Τμήματος Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου κ. Α. Δράτσας παρουσίασε στην ομάδα εργασίας τη λειτουργία των υποσταθμών καθώς και παραδείγματα μετρήσεων ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων σε διάφορα σημεία και σε διάφορες συν-θήκες, με τη συμμετοχή του βοηθού διευθυντή του τμήματος κ. Ν. Τραπεζόντα, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στον υποσταθμό του Αλιβερίου (Βόλος 1), στον Βόλο όπου έγινε ξενάγηση από τον κ. Ι. Νιφόρο, αρμόδιου τομεάρχη Κεντρικής Ελλάδας της Δ.Ε.Ε.Δ. (Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Διανομής).
Στις δραστηριότητες της συνάντησης περιλαμβάνονταν επίσκεψη στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό της λίμνης Πλαστήρα, περιήγηση σε Μακρυνίτσα και Πορταριά, επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης αλλά και δείπνο σε τσιπουράδικο. Η συνάντηση έκλεισε με το αποχαιρετιστήριο δείπνο συνοδεία ζωντανής ελληνικής μουσικής, το βράδυ της Παρασκευής, αφήνοντας στους συμμετέχο-ντες τις καλύτερες εντυπώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το