Τοπικά

Διακόσιες θέσεις σπουδαστών στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου “Θ”

aspaite

Στις 160 ανέρχονται οι θέσεις για φοίτηση στο ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και στις 40 οι θέσεις του προγράμματος συμβουλευτικής (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου με τις αιτήσεις να ξεκινούν τη Δευτέρα 22 Αυγούστου και να ολοκληρώνονται στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου στεγάζεται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.
Από τις 160 θέσεις οι 16 αναφέρονται σε υποψήφιους που κατέχουν διδακτορικό, οι 48 για υποψήφιους με μεταπτυχιακό, οι 64 πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι 16 για μόνιμους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι 16 για υποψήφιους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών.
Επίσης για το πρόγραμμα ειδίκευσης στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου λαμβάνει 40 θέσεις.
Όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας η υποβολή αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr ή aspete.eap.gr. Μετά τη λήξη της προθεσμίας για υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται αποκλειστικά μόνο μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr/.
Τα μαθήματα, τα οποία προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις αρχές του Νοεμβρίου 2016, διεξάγονται απογευματινές ώρες (16:30-20:00), τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και διαρκούν δεκατρείς εβδομάδες ανά εξάμηνο, συμπεριλαμβανομένης και της εξεταστικής περιόδου. Για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Προγράμματος και την υλοποίηση των Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (Π.Α.Δ.) απαιτείται, για μερικές μόνο εβδομάδες, πρωινή παρουσία ή παρουσία των σπουδαστών/στριών και πέραν των τριών ή τεσσάρων ημερών υλοποίησης του προγράμματος. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
Το συνολικό κόστος φοίτησης είναι στα 600 ευρώ τον χρόνο. Το πρόγραμμα φοίτησης είναι μονοετές. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από Δευτέρα 22.08.2016 ώρα 12:00 έως Τετάρτη 14.9.2016 ώρα 23:59. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να υποβάλλουν μία και μόνο αίτηση για το ΕΠΠΑΙΚ. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για υπαγωγή τους σε περισσότερες από μια κατηγορία υποχρεούνται κατά την υποβολή της αίτησής τους ηλεκτρονικά να επιλέξουν υποχρεωτικά μία και μόνο κατηγορία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το