Τοπικά

Διακινητή μεταναστών εντόπισε το λιμεναρχείο Βόλου

Χθες το πρωί σε τελωνειακό έλεγχο, εντοπίστηκαν στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου κατά την αποσφράγιση φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο (φορτίο κενά μεταλλικά φιαλίδια), με οδηγό 50χρονο
αλλοδαπό υπήκοο προερχόμενο από Τουρκία, έξι  αλλοδαποί υπήκοοι στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι ανωτέρω μεταξύ αυτών οι δύο  ανήλικοι, 16 και 17 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από στελέχη γραφείου ασφάλειας και ΚΕΑ και κατόπιν της ολοκλήρωσης της  δικογραφίας, σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου.

Για τον αλλοδαπό οδηγό ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση παράτυπα εισερχομένων στη χώρα μεταναστών, ενώ για τους τέσσερις ενήλικους αλλοδαπούς ασκήθηκε δίωξη για παράτυπη είσοδο στην χώρα άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων. Έλαβαν όλοι τους προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, κρατούνται στο Λιμεναρχείο και την Παρασκευή και ώρα 12:00 πρόκειται να οδηγηθούν εκ νέου ο μεν οδηγός στον Α ́ Τακτικό Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι τέσσερις αλλοδαποί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Οι ανήλικοι αφέθηκαν ποινικά ελεύθεροι και τους ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 25-11-2021, ενώ οδηγήθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για την διοικητική τους απέλαση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το