Τοπικά

Διαγωνισμός Καινοτόμων Δραστηριοτήτων

DEN HAAG 11

Έως τις 10 Οκτωβρίου συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό European Inventor Award 2015, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, μέλος του Enterprise Europe Network -Hellas .

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας,  (European Patent Organisation ή EPO), συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους κορυφαίους υποψηφίους που διαπρέπουν παγκοσμίως στον τομέα της καινοτομίας, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό χώρο, την πολιτική, τις επιστήμες και τα μέσα ενημέρωσης. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2015 στο Παρίσι.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κόσμου και σε όσους ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον τομέα της καινοτόμου δραστηριότητας. Αφού συγκεντρωθούν οι υποβεβλημένες υποψηφιότητες, μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων του EPO αξιολογεί τις προτάσεις, με στόχο την προεπιλογή 40 περίπου υποψηφίων. Στη συνέχεια, η επιτροπή, έπειτα από συνεντεύξεις με τους υποψηφίους, επιλέγει τους τρεις επικρατέστερους και το κοινό, με τη σειρά του, αναλαμβάνει να επιλέξει, μέσω ψηφοφορίας, τον κορυφαίο της χρονιάς.

Οι κατηγορίες στις οποίες απευθύνεται η διάκριση European Inventor Award αφορούν σε εξαιρετικές και επιτυχημένες τεχνολογίες κατοχυρωμένες από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, ιδιαίτερες εφευρέσεις σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, πρωτοπόρους ερευνητές που δουλεύουν σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα, απόδοση φόρου τιμής για τη προσφορά του μεμονωμένου ευρωπαίου εφευρέτη και όλους τους εφευρέτες που δεν είναι υπήκοοι ευρωπαϊκής χώρας, αλλά έχουν κατοχυρώσει τα επινοήματά τους με Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.

Η προηγούμενη τελετή απονομής του European Inventor Award πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2014 στο Βερολίνο, όπου και διακρίθηκε, στον τομέα της έρευνας, ο Χριστόφορος Τουμάζου, Βρετανός επιστήμονας, ελληνοκυπριακής καταγωγής. Καθηγητής Μηχανικής στο Imperial College του Λονδίνου και επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Μηχανικής, ο Χριστόφορος Τουμάζου βραβεύθηκε για μία καινοτόμο συσκευή γρήγορης γενετικής εξέτασης, η οποία επιτρέπει σε έναν γιατρό να διαγνώσει, σε λιγότερα από 30 λεπτά, αν ένας άνθρωπος έχει γενετική προδιάθεση για κάποια κληρονομική αρρώστια ή αν ο οργανισμός του ασθενούς μπορεί να μεταβολίσει σωστά κάποια φαρμακευτική αγωγή. Η καινοτομία βασίζεται στη δημιουργία μιας συσκευής «εργαστήριο-σε-μικροτσίπ», η οποία μπορεί και να ενσωματωθεί σε συσκευή αποθήκευσης USB, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στα γενετικά ευρήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής εδώ ή να μεταφορτώσουν τη φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν στο email [email protected].

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το