Ελλάδα

Διαγωνισμός για την εισαγωγή νέων πτυχιούχων στην Πυροσβεστική Ακαδημία

Στην έκδοση διαγωνισμού για την εισαγωγή οκτώ πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2016-2017 με κατατακτήριες εξετάσεις.

Οι θέσεις κατανέμονται στις εξής ισάριθμες κατηγορίες/πτυχία: Ναυπηγών, Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Μετεωρολογίας, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Νομικής, Οικονομικών Επιστημών, Μηχανολόγων Μηχανικών, και Δασολόγων-Δασοπόνων Φυσικού Περιβάλλοντος.
Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ), οι οποίες περιλαμβάνουν υγειονομικές εξετάσεις, αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (tests). Οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα έχουν διάρκεια τριών ημερών για κάθε υποψήφιο και θα διενεργηθούν στην Αττική.

 
Αρχικά οι υποψήφιοι πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις, ενώ όσοι κριθούν κατάλληλοι θα συμμετάσχουν σε αναστημομέτρηση και μέτρηση βάρους και φυσικής κατάστασης, προκειμένου να συμμετάσχουν στις αθλητικές δοκιμασίες.
Σε αυτές περιλαμβάνονται τα αγωνίσματα δρόμου 100 μ., άλματος σε μήκος, ρίψης σφαίρας, άλματος σε ύψος και δρόμου 1.000 μ. Ακολουθούν οι ψυχομετρικές δοκιμασίες, προκειμένου να διαπιστωθεί η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα των υποψηφίων.
Στο τελευταίο στάδιο επιλογής, οι υποψήφιοι που κρίθηκαν ικανοί στις ΠΚΕ κατοχυρώνουν το δικαίωμα συμμετοχής στις κατατακτήριες (γραπτές) εξετάσεις. Οι κατατακτήριες διενεργούνται με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών στα εξής τρία μαθήματα: Στοιχεία Φυσικής και Χημείας, Δημόσιο Δίκαιο, και Πολιτική Οικονομία.
Αιτήσεις υποβάλλονται έως την 1η Μαρτίου στην έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στη διεύθυνση: Μάτσα 32, Κάτω Κηφισιά Αττικής. Πληροφορίες: 210 6265000 και 210 6265100.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το