Τοπικά

Διαγωνισμός για τη συντήρηση και σήμανση σε 21 μονοπάτια του Δήμου Βόλου

Μέσω ανοιχτού διαγωνισμού θα αναδειχθεί ο ανάδοχος κατασκευής του έργου «συντήρηση, ανάδειξη και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Βόλου» εκτιμώμενης αξίας 217.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020», Μέτρο 19: «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER», Υπομέτρο 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων».

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης βατότητας (όπως διαπλάτυνση και καθαρισμός, κατασκευή λιθόστρωσης και πέτρινων σκαλοπατιών, κατασκευή κινητής ξύλινης γέφυρας και κιγκλιδωμάτων) και σήμανσης με ειδικές πινακίδες σε δίκτυο 21 διαδρομών συνολικού μήκους 121 χιλιομέτρων. Οι διαδρομές αποτελούνται από 65 χιλιόμετρα μονοπατιών, 31 χιλιόμετρα χωματόδρομου και 26 επιστρωμένων δρόμων.

Πρόκειται για μονοπατικές διαδρομές στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου και ενδεικτικές περιοχές είναι ο Άγιος Λαυρέντιος, τα Χάνια, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Βλάσιος, η Αγριά, τα Άνω Λεχώνια, τα Πλατανίδια, η Αλικόπετρα, η Δράκεια, η Άλλη Μεριά, ο Άναυρος, το Φυτόκο, η Κάτω Κερασιά, η Μακρινίτσα, οι Σταγιάτες και η Πορταριά. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης και το θέμα έρχεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση θα εγκριθεί επίσης η ανάδειξη μειοδότη για τις κτιριακές παρεμβάσεις στον βρεφονηπιακό σταθμό «Ορφέας». Προσωρινός ανάδοχος, μετά τον διαγωνισμό, αναδείχθηκε η εταιρεία «Σ. ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε» που πρόσφερε μέση έκπτωση 43,82% και η δαπάνη του έργου διαμορφώνεται στο ποσό των 81.458,79 ευρώ.

Παράταση στην ολοκλήρωση δύο έργων
Επίσης, θα δοθεί παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης της ενεργειακής αναβάθμισης αιθουσών διδασκαλίας στην βόρεια πτέρυγα του 27ου δημοτικού σχολείου Βόλου, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο ανάδοχος. Η παράταση θα δοθεί για τρεις μήνες, έως τις 12 Ιουνίου, λόγω συνδυαστικών περιορισμών εργασίας και προμήθειας υλικών. Με έγγραφό του στις 7 Απριλίου, ο ανάδοχος υπέβαλε επιπλέον στοιχεία για την τεκμηρίωση της αίτησης παράτασης που αφορούν τις ημέρες λειτουργίας του σχολείου και τις ημέρες καιρικών συνθηκών ακατάλληλων για την εκτέλεση των εργασιών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν 61 ημέρες λειτουργίας του σχολείου, 18 ημέρες βροχής και 11 ημέρες πολύ αυξημένης υγρασίας, κατά τις οποίες δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση εργασιών.

Παράταση θα δοθεί και για το έργο διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη ως ήπιας κυκλοφορίας κατά πέντε μήνες, έως 31 Οκτωβρίου. Ο ανάδοχος αιτήθηκε παράταση λόγω δυσκολιών στην εκτέλεση των εργασιών εξαιτίας της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την χειμερινή περίοδο, λόγω της μη αδειοδότησης των λατομείων στην περιοχή Συκής Πηλίου που καθυστερεί τις παραδόσεις των υλικών που έχουν επιλεχθεί για πλακόστρωση και τέλος λόγω της προτεινόμενης τροποποίησης της μελέτης στο τμήμα από Μακρυγιάννη έως Γιάννη Δήμου στην οδό Ζάχου της οποία βρίσκεται υπό έγκριση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το