Τοπικά

Διαγωνισμός από το Λύκειο των Ελληνίδων

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (1920-1918) προκηρύσσει καλλιτεχνικό διαγωνισμό και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε καλλιτέχνες του Βόλου και της Θεσσαλίας γενικότερα με σκοπό τη φιλοτέχνηση ειδικού λογότυπου (logo) με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου των εν Ελλάδι και των Λυκείων των Ελληνίδων του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (1920-1918) επιλέχτηκε να αναλάβει την οργάνωση και τη διεξαγωγή του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου των εν Ελλάδι και απανταχού στο εξωτερικό Λυκείων των Ελληνίδων, που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στις 19,20,21 και 22 Σεπτεμβρίου του 2019 (ο θεσμός είναι διετής). Η επιλογή ενός τέτοιου Συνεδρίου στην πόλη μας, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον με τη συμμετοχή 54 Παραρτημάτων από ολόκληρη την Ελλάδα και άλλων 18 του εξωτερικού (Αλεξάνδρεια, Αμβέρσα, Ατλάντα, Βοστώνη, Βρυξέλλες, Γιοχάνεσμπουργκ, Κίεβο, Λονδίνο, Λυών, Μελβούρνη, Μόναχο, Μοντεβίδεο, Παρίσι, Στοκχόλμη, Σίδνεϋ, Τσεχία, Κύπρος, Μόντρεαλ).
Το επιστημονικό θέμα του συνεδρίου είναι «παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές και σύγχρονη μόδα: Διάλογοι, ταυτίσεις και αντιπαραθέσεις».
Στο πλαίσιο λοιπόν της διοργάνωσης αυτής, προκηρύσσεται Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός για τη δημιουργία του λογότυπου (logo) του Συνεδρίου. Για τον σκοπό αυτό, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου καλεί εικαστικούς δημιουργούς (ζωγράφους, χαράκτες, γλύπτες, γραφίστες), που δραστηριοποιούνται στον Βόλο και τη Θεσσαλία γενικότερα, να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, καταθέτοντας τις προτάσεις τους.

Επισημαίνεται ότι ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του λογοτύπου θεωρείται απαραίτητα ο παραδοσιακός ενδυματολογικός κώδικας του Νομού Μαγνησίας. Για το λόγο αυτό στους ενδιαφερομένους θα παρέχονται από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου πληροφορίες και σχετικό ενημερωτικό υλικό. Στον νικητή του logo αυτού θα χορηγηθεί από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου ειδικό βραβείο, συνοδευόμενο από συμβολικό χρηματικό έπαθλο 500 €. Οι μακέτες όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό θα αποτελέσουν υλικό για την παρουσίαση ειδικής έκθεσης, που θα οργανωθεί ταυτόχρονα με το Συνέδριο στον Βόλο και θα ενταχθεί σε αυτό ως παράλληλη εκδήλωσή του.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται από τους: 1. Mαίρη Μιχαηλίδου, ιστορικός τέχνης, επίτιμη γ. δ/ντρια του υπουργείου Πολιτισμού, (πρόεδρος) 2. Γιάννης Μιχαηλίδης, ζωγράφος-εικαστικός 3. Μάγδα Κουμπαρέλου, ιστορικός τέχνης, 4. Δημήτρης Παλιούρας, αρχιτέκτονας-επίτιμος δ/ντής Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων – Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας 5. Ιωάννα Τερλίδου, ζωγράφος-εικαστικός.

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό μπορούν να αποστείλουν το ονοματεπώνυμό τους στο e-mail: [email protected] Αμέσως μετά, θα λαμβάνουν αίτηση συμμετοχής με αναλυτικές λεπτομέρειες και τους όρους του διαγωνισμού. Έναρξη υποβολής έργων – προτάσεων: 4 Mαρτίου με λήξη υποβολής 3 Απριλίου 2019. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση: Mάγδα Κουμπαρέλου, 6932416297, [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το