Οικονομία

Διαφωνία και στο μέτωπο των εργασιακών – Ανυποχώρητο το ΔΝΤ από τις θέσεις του

«Αγεφύρωτο» παραμένει το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών σε σχέση με το νέο εργασιακό. Κατά τη πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Οικονομικών  Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών σημειώθηκε για άλλη μια φορά «διάσταση απόψεων», όπως σημείωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά τη συνάντηση.

«Το ΔΝΤ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνουν βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Με αυτή τη φάση, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψε το αποτέλεσμα της σύντομης σημερινής συνάντησης της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των θεσμών ειδικά ως προς το σκέλος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ομαδικών απολύσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Κομισιόν δεν τοποθετήθηκε ανοιχτά σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέφερε το βασικό αίτημα που δεν είναι άλλο από την επαναφορά των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι που το ΔΝΤ δεν φαίνεται να συμμερίζεται, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών δεν παίρνουν θέση.

Κορυφαίο στέλεχος ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση για το εργασιακό, πιθανώς και αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία έκθεση του  ΔΝΤ για την Ελλάδα, υποστηρίζεται η πλήρης ευθυγράμμιση της Ελλάδας με την κοινοτική οδηγία που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι τάσσεται υπέρ της κατάργησης της κρατικής προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων, αλλά και της αύξησης του ορίου των απολύσεων από το 5% στο 10% του προσωπικού των επιχειρήσεων με 100 ως 300 εργαζόμενους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το