Τοπικά

Διαδρομή από τη Νομική στη θεατρική σκηνή για τον Βολιώτη Αντώνη Μιχαλόπουλο

Σε ηλικία 18 ετών βρέθηκε από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στη Νομική. Σήμερα, 10 χρόνια μετά, είναι απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με μια πορεία ετών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο 28χρονος Αντώνης Μιχαλόπουλος με κόπους και αφοσίωση κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του και στις δύο σχολές. «Ήταν γεμάτα τα φοιτητικά χρόνια. Μέσω του θεάτρου όμως είχα την ευκαιρία να βγάζω χρήματα νωρίς, αλλά με κόστος τον ελεύθερο χρόνο και την κούραση. Πολλές φορές έβγαινα από τις πρόβες και στις κουΐντες διάβαζα κληρονομικό δίκαιο».

Από νεαρή ηλικία αγαπούσε τη μουσική και είχε μια «ανησυχία» για οποιαδήποτε εξωσχολική δραστηριότητα, όπως κινηματογραφικές ή θεατρικές ομάδες.
Όσο για τη νομική επιστήμη ο Αντώνης Μιχαλόπουλος τονίζει ότι του αρέσει και πως διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του.
«Με έχει εξελίξει περισσότερο» είπε και σημείωσε ότι σήμερα καταφέρνει να συνδυάσει τη νομική και το θέατρο.
Για να περάσει στο Κρατικό Θέατρο παρακολούθησε αρχικά σεμινάρια προετοιμασίας για υποψήφιους που ενδιαφέρονταν να δώσουν εξετάσεις. Παρακολούθησε τα σεμινάρια για την εμπειρία και διστακτικά αποφάσισε να λάβει μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις.
«Γινόταν πιο συνειδητό μέσα μου ότι το θέατρο είναι κάτι που αγαπώ και μπορώ να αφιερώσω πολύ χρόνο. Το έβλεπα όλο και πιο σοβαρά. Στις εξετάσεις ένιωσα ότι ήμουν ολόκληρος πάνω στη σκηνή, πως συμμετείχα με τη σκέψη μου πως παίζω με τον εαυτό μου, τις αναμνήσεις μου, πως μπορώ να συνδεθώ με μια ομάδα».
Μετά από τρία χρόνια απαιτητικών σπουδών στο θέατρο και παράλληλες παρακολουθήσεις στη Νομική, ο Αντώνης Μιχαλόπουλος είχε καταρτιστεί πλήρως ως ηθοποιός και μέσα από τη συμμετοχή του – κατά τα χρόνια των σπουδών – σε παραστάσεις.

Η πρώτη δουλειά ήρθε στο τρίτο έτος συμμετέχοντας στην παιδική παράσταση – μιούζικαλ «Οι τρεις σωματοφύλακες». Μετά τη σχολή συμμετείχε σε έναν ανεξάρτητο θίασο και μαζί με φίλους του δημιούργησαν τη θεατρική ομάδα «09», όπου επεξεργάστηκαν εκ νέου θεατρικά που είχαν παρουσιάσει ως διπλωματικές εργασίες στο τρίτο έτος. Ως ανεξάρτητη ομάδα συμμετείχαν σε φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό του Κρατικού Θεάτρου όπου παρέμεινε για τρία χρόνια και συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις.
Σήμερα βρίσκεται στο εξωτερικό. «Μετανάστης του έρωτα» βρέθηκε στην Ελβετία και συμμετέχει ως ηθοποιός αλλά και ως συνεργάτης παραγωγής (cultural manager) σε φεστιβάλ στις Άλπεις τα τελευταία τρία χρόνια.


«Ήταν πάντα στις βλέψεις μου να κάνω θέατρο στο εξωτερικό. Να δω πως είναι να μην χρησιμοποιείς τη γλώσσα σου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι ήταν μεγάλος ο ανταγωνισμός.
«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω για καιρό μακριά από την ελληνική γλώσσα» είπε και ερωτηθείς για την επιστροφή του επισήμανε πως θέλει να κάνει πράγματα και στην Ελλάδα.
Μάλιστα στις αρχές Οκτωβρίου θα παίξει, μετά από τρία χρόνια, ξανά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε μια παραγωγή του Ελληνογερμανικού θεάτρου της Κολωνίας, σε ένα έργο που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Κολωνία. Στη Λυρική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Αντώνης Μιχαλόπουλος θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το