Τοπικά

Διαδοχικές συναντήσεις της Ζέττας Μακρή με τoν Υφυπουργό Εργασίας Ν. Μηταράκη και τον Διοικητή ΕΦΚΑ 

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότη Μηταράκη και με τον Διοικητή ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη, είχε τη Δευτέρα 07.10.2019 η Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή, κατόπιν πρωτοβουλίας της. Η κα Μακρή συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από την Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Περιφερειακού Τμήματος ΕΦΚΑ Βόλου προκειμένου να τεθούν θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου παραρτήματος.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος έθεσε μία σειρά από λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα, όπως είναι το σοβαρό θέμα της στέγασης της Υπηρεσίας και ιδίως το θέμα της χωροθέτησης του αρχείου της Υπηρεσίας, η υλοποίηση του νέου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ και κυρίως η επαρκής στελέχωση των ΠΥΣΥ και ΠΕΚΑ, η έλλειψη εκπαίδευσης των εργαζομένων που αφορά στις ενοποιημένες δραστηριότητες του ΕΦΚΑ, όπως είναι ο ΟΓΑ και η διασύνδεση και ενημέρωση με μηχανογραφικά συστήματα και τέλος, η κάλυψη θέσης Διευθυντή στο κατάστημα Βόλου.
Καταρχάς, ο Υφυπουργός τόνισε ότι, στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων, άμεση προτεραιότητα αποτελεί ο εκσυγχρονισμός και η ομαλή ενοποίηση και διαλειτουργικότητα του ΕΦΚΑ, καθώς και η ψηφιοποίηση και η διαδικτυακή διαδραστικότητα πολλών καθημερινών συναλλαγών του πολίτη με τον ΕΦΚΑ προκειμένου η ποιότητα συνδιαλλαγής και παροχής υπηρεσιών να αναβαθμισθεί. Επίσης, ανέφερε ότι αποτελεί πολιτική απόφαση της κυβέρνησης η συμμόρφωση και τήρηση της απόφασης του ΣτΕ, για την οποία αναμένεται η καθαρογραφή της προκειμένου να διασαφηνισθούν λεπτομέρειες και συνεπώς να συμμορφωθεί αναλόγως και ο ΕΦΚΑ.

Με τη σειρά του, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ αναφέρθηκε σε τεχνοκρατικά ζητήματα. Ειδικότερα, για το θέμα της κάλυψης της θέσης του Διευθυντή στο Παράρτημα Βόλου και γενικότερα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης των προϊσταμένων διευθύνσεων και τμημάτων, η εκτίμηση είναι ότι θα περαιωθεί μέχρι το τέλος της Άνοιξης. Επίσης, τόνισε ότι δε θα υπάρξει καμία μείωση προσωπικού, όπως είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, ενώ θα δοθούν νέα τεχνολογικά εργαλεία και ταυτοχρόνως θα αρχίσει η εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση τους. Τέλος, στο αμέσως επόμενο τρίμηνο θα έχει σχεδιασθεί και υλοποιηθεί η εισαγωγή στο διαδίκτυο πολλών εκ των καθημερινών συναλλαγών του ΕΦΚΑ με τους πολίτες προκειμένου να αναβαθμισθεί το επίπεδο της συνδιαλλαγής με τους τελευταίους. Τέλος, αναφορικά με τις ανάγκες στέγασης της Υπηρεσίας, αυτές θα εξετασθούν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το