Τοπικά

Διαδικτυακό σεμινάριο για τους επαγγελματίες υγείας σε δομές ΟΤΑ της Μαγνησίας

Τον Απρίλιο και τον Μάιο οι επαγγελματίες υγείας του Νέου Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου με μονάδες των ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας» που αφορούν όλους τους επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στις δομές Ο.Τ.Α. του Δήμου Βόλου και γενικότερα των Δήμων της Μαγνησίας.

Το σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας» είναι ένα εισαγωγικό σεμινάριο στο οποίο θα συζητηθούν βασικά θέματα που αφορούν την Άνοια και συγκεκριμένα την νόσο Αλστχάιμερ από επαγγελματία Νευρολόγο, Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό. Συγκεκριμένα, οι βασικές θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι «Κλινική εικόνα της νόσου Αλστχάιμερ», «Νευρολογικές δοκιμασίες στην Άνοια», «Μη φαρμακευτικές θεραπείες», «Διαταραχές συμπεριφοράς στην Άνοια και διαχείρισή τους», «Κοινωνικά θέματα που αφορούν την Άνοια για ασθενής και φροντιστές» και « Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Διασύνδεσης». Στους συμμετέχοντες θα δοθεί επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Έπειτα από ενημέρωση των Δομών Ο.Τ.Α., υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για συμμετοχή από τους Δήμους Ρήγα Φεραίου, Νοτίου Πηλίου, Σκοπέλου, Σκιάθου και Αλοννήσου καθώς και από τις δομές του Δήμου Βόλου, Νέας Αγχιάλου ΚΗΦΗ και ΚΔΗΦ. Οι αιτήσεις για συμμετοχή παραμένουν ανοιχτές έως και την Παρασκευή 9/4/2021.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Προγράμματος Διασύνδεσης είτε τηλεφωνικά στο 2421031227, είτε διαδικτυακά στο e-mail: [email protected] καθώς στην σελίδα του Προγράμματος στο Facebook «Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάιμερ – ΟΤΑ – Βόλος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το