Τοπικά

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς” 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στις 10.00 π.μ., διαδικτυακή ημερίδα (webinar) με τίτλο «Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς – Δυνατότητες και Προοπτικές. Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη».
Η διαδικτυακή ημερίδα θα έχει διάρκεια δύο ώρες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο, είναι απαραίτητη η προεγγραφή (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).
Στόχος της διαδικτυακής ημερίδας είναι να ενισχύσει τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής του Βόλου να αντιμετωπίσουν τις ολοένα αυξανόμενες σύγχρονες προκλήσεις.

Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, καθώς είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αλλά και δυνατότητες για τους φορείς του πολιτισμού. Η ανάπτυξη, όμως, του πολιτιστικού τομέα είναι κάτι που, ταυτόχρονα, ενδιαφέρει ευρύτερα την τοπική κοινωνία, καθώς ο πολιτιστικός τομέας επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Έτσι, μπορεί να καταστεί και μοχλός τοπικής ανάπτυξης.

Τα ερωτήματα, λοιπόν, που προκύπτουν είναι πολλά και ενδιαφέροντα.
Πώς και με ποιον τρόπο οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν μέσα σε ένα εγχώριο και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ιδιαίτερα μετά την πανδημία;
Πώς μπορούν να τους βοηθήσουν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία;
Ποιες εμπειρίες υπάρχουν;
Ποιος είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Υπάρχουν παραδείγματα καλών πρακτικών;
Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τους ομιλητές με τη συμμετοχή και του κοινού.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στο τηλέφωνο 2421082870 ή στο mail [email protected], προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο webinar. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το