Τοπικά

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση της μονάδας παραγωγής SRF – Διαδικτυακή ενημέρωση των πολιτών

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας ενέκρινε την περιβαλλοντική αδειοδότηση (ανανέωση – τροποποίηση) του έργου «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου στη θέση “Κάκκαβος” , μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α.) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Η δυναμικότητα της μονάδας επεξεργασίας θα ανέρχεται σε 50.592 tn/έτος και η τεχνολογία η οποία
έχει επιλεγεί είναι η μηχανική και βιολογική επεξεργασία με τη μέθοδο της βιολογικής ξήρανσης με
στόχο την παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου (solid recovered fuel, SRF).

Κατόπιν τούτου, η Λαϊκή Συνέλευση κατά της καύσης σκουπιδιών καλεί τους πολίτες του Βόλου σε έκτακτη συζήτηση-ενημέρωση, σήμερα Παρασκευή 13-11-2020 στις 20:30, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις. Όπως αναφέρουν τα μέλη της Συνέλευσης “το Υπουργείο Περιβάλλοντος παρακάμπτοντας τους χιλιάδες πολίτες του Βόλου που απαίτησαν να μην καίγονται σκουπίδια στην ΑΓΕΤ και να μην κατασκευαστεί μονάδα SRF από τον Δήμο Βόλου, έδωσε την τελική περιβαλλοντική άδεια Α.Ε.Π.Ο. για το εργοστάσιο σκουπιδιών που θέλει να κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή Μπέου. Και η απόφαση “πατάει” στη θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι πολίτες του Βόλου σε διαδικτυακή συζήτηση προκειμένου όλοι μαζί να οργανώσουν τα επόμενα βήματα διεκδίκησης της δημόσιας υγείας.
Το link για να συμμετάσχει κάποιος είναι το εξής:
https://us02web.zoom.us/j/82035510460…

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν την Α.Ε.Π.Ο. εδώ
http://aepo.ypeka.gr/…/%ce%b1%ce%bd%ce%b1…/entry/69451/

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το