Τοπικά

Διαδικτυακή ενημέρωση της Ζέττας Μακρή από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την τέταρτη συνεργασία,-την δεύτερη διαδικτυακή- είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με τον πρόεδρο και το νέο διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου Βόλου την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Η κ. Μακρή ζήτησε από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο κ. Απόστολο Οντόπουλο την συνεργασία και την επικαιροποίηση της ενημέρωσης, που είχε από το απελθόν Δ.Σ., στις 26 Αυγούστου, δοθέντος ότι οι συνθήκες διαφοροποιήθηκαν, λόγω και της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης για γενική απαγόρευση λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Τόσο ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου όσο και τα μέλη του Δ.Σ., με επιχειρήματα και στοιχεία παρέθεσαν στην βουλευτή, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα, τα προβλήματα, που ταλανίζουν τον κλάδο και ειδικότερα:

Η αγορά του Βόλου δεν βρήκε, μετά την πρώτη απαγόρευση λειτουργίας τον βηματισμό της, που, σχετική έγκυρη έρευνα εκτιμά ότι θα επανέλθει, στα προ της πανδημίας επίπεδα, μετά από ένα χρόνο. Με, ουσιαστικά, ανύπαρκτη ρευστότητα, κλάδοι του λιανεμπορίου, όπως η ένδυση, η υπόδηση, οι ανθοπώλες, υπέστησαν μεγάλη, ενδεχομένως ανεπανόρθωτη, ζημιά. Οι έμποροι θεωρούν ότι τα μέτρα μείωσης του ενοικίου, που τους αφορούν, έπρεπε να είναι ανάλογα με τις ρυθμίσεις της εστίασης και ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα και την έλλειψη οικονομικών αλλά και ψυχικών αποθεμάτων αλλά και τον αποκλεισμό του συνόλου, σχεδόν, των μικρών βολιώτικων επιχειρήσεων λιανεμπορίου από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες πρέπει να είναι δραστικές και αποτελεσματικές.
Σχετικά, υπέδειξαν την δυνατότητα δανειοδότησης από τις τράπεζες σύμφωνα με τα εκδοθέντα τιμολόγια και με, ευέλικτες και προσαρμοσμένες στην οικονομική πραγματικότητα, προδιαγραφές. Ανέδειξαν την αναποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου, που ανθεί και εστίασαν, με ιδιαίτερη έμφαση, στον αθέμιτο ανταγωνισμό των καταστημάτων, που υπαγόμενα σε ΚΑΔ, που τους επιτρέπουν την λειτουργία, πωλούν εμπορεύματα, ομοειδή με τα δικά τους, που, λόγω αναστολής λειτουργίας, παραμένουν αδιάθετα. Πλέον αυτών, για τις μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις του νομού Μαγνησίας, που είναι η πλειοψηφία του λιανεμπορίου κανένα, απολύτως, επίδομα δεν έχει προβλεφθεί, παρά μόνο επιστρεπτέες ενισχύσεις και δάνεια, που θα το γονατίσουν, όταν έλθει η ώρα της αποπληρωμής.
Η παράλειψη πρόβλεψης αποζημίωσης διαφορετικών δραστηριοτήτων, με το ίδιο ΑΦΜ, η απώλεια ρυθμίσεων λόγω οικονομικής αδυναμίας, που οι έκτακτες συνθήκες – και όχι επιχειρηματικά λάθη- δημιούργησε ήταν, μερικά από τα θέματα, που οι συνδικαλιστές επεσήμαναν, μη παραλείποντας να αναφερθούν στην αυξημένη προκαταβολή, που η ΔΕΗ απαιτεί ή στην απουσία ακατάσχετου λογαριασμού για τους επιχειρηματίες.


Στην συζήτηση, ήταν παρόντες και κατέθεσαν τις απόψεις τους ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος, ο τέως πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εμπορίου και επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας Κώστας Τσέλιος και τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Σακελλάρης( Ά αντιπρόεδρος), Έλλη Σαμουηλίδη (Β΄ αντιπρόεδρος), Αμίνα-Μαρία Χακίμ (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων), Μάξιμος Ζάντζος(οικονομικός επόπτης), , Απόστολος Δαλλιάνης(αν. οικονομικός επόπτης), Βασίλης Χριστοδουλιάς (σύμβουλος), Κώστας Μαγαλιός(σύμβουλος), Στέφανος Φαρμάκης(σύμβουλος) και Άπόστολος Μπράμπας (σύμβουλος).

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των εμπόρων για τον χρόνο, που της διέθεσαν, για την προσοχή και την επάρκεια, με την οποία παρουσίασαν και υποστήριξαν τα κλαδικά τους αιτήματα και υποσχέθηκε να ενημερώσει, σχετικά, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, που, όπως δήλωσε, «επιθυμούν, ειλικρινά και αποτελεσματικά, να συμβάλλουν στον περιορισμό των ζημιογόνων επιπτώσεων των απολύτως αναγκαίων κυβερνητικών μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το