Τοπικά

«Διαδικτυακή εκπαίδευση, μια νέα πραγματικότητα» – Ημερίδα από το ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρ. Φεραίου

To ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων προσκαλούν στη διαδικτυακή ημερίδα που θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαρτίου και ώρα 12:30 μ. μ. με τίτλο «Διαδικτυακή εκπαίδευση, μια νέα πραγματικότητα».
Γονείς, εκπαιδευτικοί, ειδικοί ψυχικοί υγείας συζητούν διαδικτυακά, προβληματίζουν και προβληματίζονται για τις πρακτικές και συναισθηματικές δυσκολίες παιδιών και ενηλίκων αναφορικά με τη νέου τύπου σχολική ζωή στον καιρό της πανδημίας.
Στην ημερίδα θα απευθύνουν διαδικτυακά τους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίο Νασίκας Δημήτρης, η υφυπουργός Παιδείας  Μακρή Ζέττα και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Πολύζος Γεώργιος.

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι ακόλουθοι ομιλητές:
 Δανιήλ Δανιλόπουλος, παιδοψυχίατρος, αφηγηματικός ψυχοθεραπευτής.
 Μπαλαμώτη Σοφία, ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου
 Γεροπούλου Γαρυφαλλιά, εκπαιδευτικός
 Λαΐτσου Ευγενία, τρίτεκνη μητέρα
 Κουσκουρίδα Αφροδίτη, λογοθεραπεύτρια
 Κουτσερής Ηλίας, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου
 Λαδοπούλου Ελένη, Προϊστάμενη ΚΕΣΥ Μαγνησίας
Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://minedu-primary2.webex.com/meet/antant
Διαδικτυακοί οικοδεσπότες θα είναι ο Αντώνης Δ. Αντωνίου (υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε Μαγνησίας) και η Μπακάλη Μαρία (κοινωνική λειτουργός Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου).

«Η ξαφνική προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία μας ανάγκασε στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της σχολικής κοινότητας», αναφέρει η Αντωνία Χασιώτη, συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
«Ο κορωνοΐός ήρθε να επιβάλει στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι η τηλεκπαίδευση είναι άλλο ένα εργαλείο χρήσιμο στην εκπαιδευτική διαδικασία, που οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Είναι αποδεδειγμένο ότι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην Εκπαίδευση έχει πολλά θετικά στοιχεία και εάν υλοποιηθούν σωστά βγαίνουν ωφελημένοι όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Τι γίνεται όμως όταν στην οικογένεια υπάρχουν τρία διαφορετικά παιδιά ,από διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης με τρεις διαφορετικές συμπεριφορές στα θέματα της τηλεκπαίδευσης και στα βιώματα της COVID-19 εποχής. Με αφορμή τα παραπάνω και πολυάριθμους ακόμη προβληματισμούς οδηγηθήκαμε ως κοινωνικές δομές να οργανώσουμε μια διαδικτυακή ημερίδα προσκαλώντας τους ειδικούς που θα θέσουν και εκείνοι τους προβληματισμούς τους και τα δικά τους συμπεράσματα.
Με βάση τους παραπάνω προβληματισμούς και σε συνεργασία με τον κ. Αντωνίου Αντώνη υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προέκυψε η συνεργασία των φορέων  για την διοργάνωση της ημερίδας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το