Τοπικά

Διαδικτυακή εκδήλωση τιμής στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Καλλιτεχνική διαδικτυακή εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη προγραμματίζει ο Δήμος Σκιάθου και στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκε η εξειδίκευση πίστωσης για τον σκοπό αυτό. Ο «Αγιος των γραμμάτων» Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιανουαρίου του 1911. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Σκιάθου θα διοργανώσει εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στον Σκιαθίτη διηγηματογράφο. Στο πλαίσιο της προστασίας των δημοτών από τη μετάδοση του κορωνοϊού, η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της πλατφόρμας «Vimeo» με κωδικό που θα διατεθεί στους δημότες για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ειδική διαδικτυακή προβολή της παράστασης «Ο Αμερικάνος» του Αλ. Παπαδιαμάντη. «Ο Αμερικάνος» ξεκίνησε την πορεία του το 2009 στο Θέατρο Άλεκτον της Αθήνας και ταξίδεψε για πρώτη φορά στη Σκιάθο τον Ιανουάριο του 2011 με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Έκτοτε, η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 50 πόλεις και την έχουν δει περισσότεροι από 60.000 θεατές. Η παράσταση με το αυτούσιο κείμενο του Σκιαθίτη συγγραφέα παίζεται με επιτυχία αδιαλείπτως εδώ και 11 χρόνια.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου αποφάσισε επίσης την εξειδίκευση της πίστωσης 5.580 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών εξωτερικού συμβούλου με στόχο τη σύνταξη και την προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης.
Η πρόταση υποβάλλεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία» του προγράμματος ανάπτυξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης». Στον προϋπολογισμό του Δήμου Σκιάθου για το οικονομικό έτος 2020 υπάρχει αδιάθετη πίστωση στον κωδικό «Αμοιβές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου για παροχή τεχνικού συμβούλου» ύψους 5.580 ευρώ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συναγερμός στην Ευρώπη για την αφρικανική σκόνη – 180.000 τόνοι άμμου κάλυψαν τον ουρανό της Ελβετίας – Δείτε φωτογραφίες

Μια τεράστια ποσότητα άμμου από τη Σαχάρα έχει καλύψει τον ελβετικό ουρανό από την Παρασκευή,…

30 Μαρτίου 2024

AT&T: Μαζική διαρροή δεδομένων πελατών – Επηρεάστηκαν 73 εκατ. χρήστες

Η AT&T προχώρησε σε αλλαγή κωδικών πρόσβασης λογαριασμών για εκατομμύρια πελάτες της αυτή την εβδομάδα,…

30 Μαρτίου 2024

Λύγισε στη δεύτερη παράταση από τον Εθνικό Π. η Νίκη με 92-97

Μόνο αδιάφορο δεν ήταν το παιχνίδι μεταξύ Νίκη και Εθνικού στο Κλειστό Ν. Ιωνίας για…

30 Μαρτίου 2024

Θέμα στον Guardian το σχέδιο για υποχρεωτική ποσόστωση ελληνικής μουσικής

Θέμα στο βρετανικό Guardian έγινε το σχέδιο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για υποχρεωτική εκτέλεση…

30 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Πότε θα ξέρουμε τις τελικές ποινές

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες για την…

30 Μαρτίου 2024

Δυτική Όχθη: Νεκρός ένας 13χρονος Παλαιστίνιος σε επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων

'Ενας 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί κι ένα άλλο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά σε…

30 Μαρτίου 2024