Τοπικά

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τη ΔΑΣ ΟΤΑ

Η ΔΑΣ ΟΤΑ  διοργανώνει διαδικτυακή θεματική εκδήλωση – ημερίδα με θέματα την διαχείριση των απορριμμάτων, το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ εν’ μέσω πανδημίας και τα καθήκοντα των εργαζομένων απέναντι σε αυτή την επίθεση, την Kυριακή 10/1/2021 στις 10 το πρωί.

Την συζήτηση θα ανοίξει ο Βασίλης Πετρόπουλος, επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις προέδρων και εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων από δήμους όλης της χώρας.
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την συζήτηση, μπορούν να πατήσουν εδώ: https://youtu.be/2s0Q0–YShk)%20%20%C2%A0%20%C2%A0%20

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης:
Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με καταστροφικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στο λαϊκό εισόδημα αλλά και στις εργασιακές σχέσεις.
Παράλληλα ψηφίσθηκαν μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους όπως για παράδειγμα η τηλεργασία, οι αναπτυξιακοί οργανισμοί κ.λ.π.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η ΔΑΣ ΟΤΑ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να μείνουν απλοί θεατές αλλά θα πρέπει να κουβεντιάσουν και να οργανώσουν την αντεπίθεση τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το