Τοπικά

Διαδικτυακές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών από την “Πρόταση Ζωής”

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε το μήνα Δεκέμβριο τρεις διαδικτυακές επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς δεκαπέντε (15) σχολείων της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα στις 5 και 13/12 επιμορφώθηκαν οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω σχολείων: 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Αγχιάλου, 3ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αλμυρού, Νηπιαγωγεία Κροκίου και Αϊδινίου, 7ο, 11ο, 12ο, 27ο, 28ο, 33ο και 36ο Νηπιαγωγεία Βόλου, στην επιμόρφωση με θέμα: “Η συμβολή του εκπαιδευτικού στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο”. Επιπλέον, στις 20/12 εκπαιδεύτηκαν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και του Ειδικού Δ.Σ. Αλμυρού στη διαδικτυακή επιμόρφωση με θέμα: «Προάγοντας την Ψυχική Ανθεκτικότητα των Εκπαιδευτικών».


Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα μέσα από βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις να προσεγγίσουν το θέμα και να αναδείξουν τρόπους, ώστε να προάγουν τις σχέσεις στο σχολείο, να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που αγγίζουν το έργο τους και τη σχολική ζωή και να αναπτύσσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα.
Τις δράσεις συντόνισαν οι κ.κ. Μαίρη Μπακατσέλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής» και Γιούλη Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικό Στέλεχος.
“Ευχαριστούμε τις διευθύνσεις των σχολείων καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πρόσκληση και τη συνεργασία” σημειώνει η “Πρόταση Ζωής”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το