Τοπικά

Διαδικτυακά ορκίστηκαν 28 απόφοιτοι του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία βίωσαν χθες οι 28 απόφοιτοι του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίοι ορκίστηκαν μέσω του διαδικτύου και ουσιαστικά από τα σπίτια τους.
Σε διαφορετική χρονική περίοδο το αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής στο Φυτόκο θα πλημμύριζε από κόσμο και χαμόγελα, αλλά φέτος λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας οι φοιτητές συνδέθηκαν από τα σπίτια τους με το Πανεπιστήμιο και παρακολούθησαν την απονομή.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αυτό που ζήσαμε» τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Ιχθυολογίας κ. Βαφείδης και πρόσθεσε πως «λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, δεν θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς τα πράγματα. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ιδιαίτερη. Σίγουρα οι φοιτητές μας χάρηκαν για την απόκτηση του πτυχίου, αλλά προφανώς ανέμεναν αυτή τη μέρα να τη βιώσουν διαφορετικά, εδώ και στον χώρο του Πανεπιστημίου, και όχι από το σπίτι τους».

Μαζί με τους γονείς και τους παππούδες της, στο σπίτι της στην Καρδίτσα, παρακολούθησε την τελετή η Βικτώρια Καραμπέρη, η οποία με βαθμό 7,52 διάβασε τον όρκο.
«Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία, πολύ διαφορετική από αυτή που φανταζόμασταν ότι θα ζήσουμε σε μια ορκωμοσία. Είχαμε δει τι ισχύει με τις διαδικτυακές ορκωμοσίες λόγω της πανδημίας, αλλά ελπίζαμε, μήπως ήμασταν τυχεροί και τελούνταν διά ζώσης. Ωστόσο αυτό δεν έγινε και έτσι ήμασταν στα σπίτια μας μαζί με τους οικείους μας».
Η απόφοιτος πλέον στοχεύει να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο των τροφίμων στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας λέγοντας πως «θέλω να διευρύνω το πεδίο των ευκαιριών μου για μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση. Πάντως οι προοπτικές των αποφοίτων του Τμήματος Ιχθυολογίας για ανεύρεση εργασίας είναι πολύ καλές» υπογράμμισε.

Τα πτυχία θα σταλούν ταχυδρομικώς από τη γραμματεία του Τμήματος στους ορκισθέντες.
Ο κ. Βαφείδης ανέφερε πως «σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξαχθεί στους απόφοιτους το 60% ήδη εργάζεται σε δημόσιους φορείς, όπως υπουργεία, Διευθύνσεις Αλιείας, εποπτικούς μηχανισμούς, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, όπως μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, μονάδες παραγωγής σαλιγκαριών. Επίσης υπάρχει ένα 15-20% που ακολουθεί μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, είναι ερευνητές σε πανεπιστήμια και φορείς, ενώ κάποιοι πραγματοποιούν και ακαδημαϊκή καριέρα. Τέλος το υπόλοιπο ποσοστό είναι στο στρατό. Γενικώς το Τμήμα Ιχθυολογίας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών φοιτητών. Συνεπώς οι προοπτικές των αποφοίτων είναι πολύ καλές για να βρουν εργασία, όταν μάλιστα ο τομέας των ιχθυαποθεμάτων, είναι ο δεύτερος στις εξαγωγές για την Ελλάδα στον χώρο των τροφίμων».
Σημειώνεται πως χθες ορκίστηκαν και έξι μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Φωτό: Η απόφοιτος του Τμήματος Ιχθυολογίας Βικτώρια Καραμπέρη διάβασε τον όρκο 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το