Τοπικά

Διαδικτυακά ο Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Αστρονομίας

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος – που έχει την έδρα της στον Βόλο – ανακοινώθηκε ότι λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα εξαιτίας της Covid-19, η 2η φάση «Ίππαρχος» του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021 θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Κυριακή 24 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.
Ως εκ τούτου οι 33 μαθητές Γυμνασίου και οι 43 μαθητές του Λυκείου που προκρίθηκαν από την 1η φάση «Αρίσταρχος» του Διαγωνισμού, θα πρέπει να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (contest.astronomos.gr) όπου το μεσημέρι (στις 12 ακριβώς) θα βρουν τον σύνδεσμο για την είσοδό τους στον διαγωνισμό.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα email της Εταιρείας, είτε τηλεφωνικά με τον κ. Kων/νο Μαυρομμάτη στο 2421051061 είτε με τη γραμματέα, την κ. Ευαγγελία Βαζή στο 6995159172.

Η λειτουργία της Σχολής Αστρονομίας του Βόλου
Διαδικτυακά θα λειτουργήσει φέτος η Σχολή Αστρονομίας του Βόλου, η οποία συμπλήρωσε πλέον 10 χρόνια εύρυθμης και αδιάκοπης λειτουργίας. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι δεν θα προσέλθουν (όπως συνήθως γινόταν) διά ζώσης, λόγω των υγειονομικών περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά θα πρέπει να εγγραφούν μέσα στον Ιανουάριο, στην ιστοσελίδα της Σχολής Αστρονομίας.
Σε όλα αυτά τα χρόνια πολυάριθμοι μαθητές και μαθήτριες (πάνω από 1.600) φοίτησαν στις τρεις τάξεις της Σχολής, που είναι τριετούς φοιτήσεως και έλαβαν το ανάλογο πτυχίο τους. Η Σχολή ιδρύθηκε το 2011, δοκιμαστικά στην αρχή, αλλά υπήρξε από την πρώτη χρονιά έντονο το ενδιαφέρον των Βολιωτών, αφού γράφτηκαν αμέσως – αμέσως πάνω από 85 μαθητές στην Α’ τάξη. Τον επόμενο χρόνο λειτούργησε η Β’ τάξη και τον μεθεπόμενο χρόνο και η Γ’ τάξη.
Από το 2015 έγινε επέκταση της Σχολής και συμπεριέλαβε μαθητές από όλη την Ελλάδα και έτσι η Σχολή του Βόλου έγινε Πανελλήνια Σχολή Αστρονομίας. Αποτέλεσε έτσι την πρώτη Πανελλήνια Σχολή της θαυμάσιας αυτής επιστήμης, της πάνσεπτης Επιστήμης κατά τον Συνέσιο τον Κυρηναίο.
Η φετινή Σχολή θα λειτουργήσει και πάλι με τρεις τάξεις από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο. Όσοι μαθητές είχαν φοιτήσει στην περσινή χρονιά στην Α’ τάξη, μπορούν να εγγραφούν στη Β’ τάξη. Όσοι μαθητές είχαν φοιτήσει στη Β’ τάξη, μπορούν να εγγραφούν στη Γ’ τάξη. Όσοι, φυσικά, δεν είχαν μέχρι φέτος φοιτήσει στη Σχολή, μπορούν να εγγραφούν στην Α’ τάξη.
Η διαδικασία είναι απλή. Θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Σχολής school.astronomos.gr και να ακολουθήσουν μέσω του Μενού τη διαδρομή: Σχολή Αστρονομίας – Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως – Είσοδος στη Σχολή. Εκεί θα βρουν τις τρεις τάξεις και θα διαβάσουν πολύ πιο αναλυτικά την όλη διαδικασία της εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Μετά την εγγραφή τους και την καταβολή του αντίστοιχου ποσού (είτε εφάπαξ είτε με δόσεις) στους μαθητές θα αποσταλούν τα βοηθητικά βιβλία (που αντιστοιχούν στην τάξη που θα φοιτήσουν). Να τονιστεί ότι ενδιάμεσα θα γίνουν δύο διαγωνίσματα (τεστ), προφανώς διαδικτυακά και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, τα οποία θα βαθμολογηθούν. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν στο τέλος της χρονιάς και τον αξιολογικό βαθμό τους.
Οι εγγραφές άρχισαν και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε είτε με email, είτε τηλεφωνικά με τον κ. Kωνσταντίνο Μαυρομμάτη στο 2421051061, είτε με τη γραμματέα, την κ. Ευαγγελία Βαζή, στο 6995159172.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το