Τοπικά

Διαχείριση του εσωτερικού κόσμου των παιδιών από μαθητές του 2ου Δημοτικού Βόλου

Γέμισε με παιδικές φωνούλες χθες το πρωί το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, το οποίο έκανε το πρώτο άνοιγμα για φέτος στη σχολική κοινότητα. Είκοσι τρεις μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου παρακολούθησαν και πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συνομιλώντας με τα συναισθήματά μας».

Η Β’ Τάξη με 23 μαθητές του 2ου Δημοτικού Βόλου συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του Σχολείου κ. Δέσποινα Μουζαλά και την υπεύθυνη δασκάλα κ. Σταυρούλα Δημητριάδη, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συνομιλώντας με τα συναισθήματά μας». Μαζί τους και οι δάσκαλοι παράλληλης στήριξης Αναστασία Τσιμούκα και Βασίλης Αλεξανδρής.
Να σημειωθεί πως για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού προγράμματος, λόγω των ειδικών συνθηκών και με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.
Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Δέσποινα Μουζαλά τόνισε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και γενικότερα οι δράσεις του Μουσείου αποτελούν ένα μεγάλο άνοιγμα στα σχολεία και την τοπική κοινωνία.
«Ο σκοπός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μικρά παιδιά είναι η διαχείριση του εσωτερικού τους κόσμου, κάτι πολύ σημαντικό για την εποχή μας και ιδιαίτερα για αυτά που ζούμε σήμερα» ανέφερε για να προσθέσει πως το σχολείο συμμετέχει σε πάρα πολλές δράσεις και κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με πολιτιστικά δρώμενα στον Βόλο.
«Πιστεύουμε σε ένα ανοιχτό σχολείο και ένα σχολείο, το οποίο θα δώσει ερεθίσματα στο παιδί, ώστε αργότερα να μπορέσει να διεκδικήσει ποιότητα ζωής» κατέληξε.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα
με τους 23 μαθητές της Β’ Τάξης

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, από σήμερα 17 Οκτωβρίου έως και τις 14 Νοεμβρίου, εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, με τίτλο «Άνθρωποι», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.
Με την καθοδήγηση της κ. Χαράς Κανάρη, PhD., εκπαιδευτικού ειδικής εκπαίδευσης-μουσειοπαιδαγωγού, και της κ. Θεοδοσίας Ράπτου, εκπαιδευτικού δημοτικής εκπαίδευσης-μουσειοπαιδαγωγού, MSc δημιουργικής γραφής, οι συμμετέχοντες θα αξιοποιήσουν τη δημιουργική γραφή στην κατεύθυνση της κατανόησης του παρελθόντος, του εαυτού και του περιβάλλοντος κόσμου. Αντλώντας έμπνευση από επιλεγμένα έργα τέχνης, καθώς και ιστορικά βιομηχανικά κτίρια, όπως είναι το κέλυφος του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής του εργαστηρίου: 17/10, 24/10, 31/10, 7/11 και 14/11 (ώρες 10.30-11.30).
Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00-18.00).
Λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το