Τοπικά

Δια ζώσης οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου 

Δια ζώσης θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τις διαμαρτυρίες αντιπολιτεύσεων για τη συνεδρίαση που αφορούσε στην απόφαση ανάδειξης του αναδόχου του πάρκιν της Φιλελλήνων, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς. Σημειώνεται ότι λόγω covid οι αντιπολιτεύσεις έχουν προτείνει οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη.
Για το θέμα της ανάδειξης του αναδόχου της Φιλελλήνων όπου δεν υπήρξε καμία συζήτηση και διατύπωση προτάσεων οι παρατάξεις υποστήριξαν πως έπρεπε με τηλεδιάσκεψη να γίνει συζήτηση, να υπάρξουν επιχειρήματα και τοποθετήσεις από όλους.
Στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται:
«Με αφορμή τις γελοίες και κατάπτυστες αναφορές επαγγελματιών της πολιτικής, ιδιαίτερα μάλιστα αυτών που το μόνο μέλημά τους ήταν ο για πρόδηλους λόγους διορισμός τους στο Δημόσιο και που ουδεμία αντίληψη της κοινωνικής πραγματικότητας έχουν, ξεκαθαρίζουμε ότι με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην περίοδο ισχύος των μέτρων καταπολέμησης του covid-19 διεξάγονται με τρείς τρόπους:
Είτε δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών.
Είτε με τηλεδιάσκεψη.
Είτε εκ μεταφοράς των θεμάτων.
Στην τελευταία συνεδρίαση έγινε επιλογή της τρίτης δυνατότητας αφού κατ’ επανάληψη είχαμε τις έντονες αντιδράσεις και αντιδράσεις επικεφαλής και συμβούλων μειοψηφιών για τις δια ζώσης συνεδριάσεις.
Κατόπιν αυτού και επειδή η αθλιότητα ακόμα και αυτών πρέπει να έχει όρια, με απόφαση του δημάρχου Βόλου, κ. Αχ. Μπέου, εφεξής όλες οι συνεδριάσεις θα γίνονται δια ζώσης ώστε και οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να κρίνουν την ανικανότητα και την ανυπαρξία τους κι εμείς, για τους λόγους αυτούς, να γελάμε μαζί τους».

Προέγκριση δαπανών για τελετές και εκδηλώσεις τον Οκτώβριο
Mε τη λευκή ψήφο του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονα Αποστολάκη και την αρνητική ψήφο του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία» Απόστολου Παπαδούλη αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή η προέγκριση δαπανών θεσμοθετημένων και προγραμματισμένων τελετών-εκδηλώσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Αναλυτικά για δαπάνες προμήθειας τοπικών προϊόντων που προσφέρονται σε προσκεκλημένους και επισκέπτες του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας, θα απαιτηθεί πίστωση 600 ευρώ.
Για δαπάνες προμήθειας αγαλματιδίων-κατασκευών με το σύμβολο της Αργούς και πινς με το ίδιο λογότυπο, τα οποία προσφέρονται σε επίσημους επισκέπτες της πόλης, θα απαιτηθεί πίστωση 800 ευρώ. Τέλος, για δαπάνες προμήθειας εμφιαλωμένου νερού που προσφέρεται στο Δημαρχείο θα απαιτηθεί πίστωση 300 ευρώ.

Σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου
Ακόμη, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την αλλαγή του τρόπου σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου και την προσαρμογή στα δεδομένα λόγω κορωνοϊού. Η σίτιση αφορά 380 μαθητές με ημερήσιο μενού συσκευασμένα γεύματα (σε μία συσκευασία) τηρώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής. Τα γεύματα θα περιλαμβάνουν σάντουιτς από τυρόψωμο ή ψωμί σίκαλης ή αραβική πίτα με μαρούλι, ντομάτα, μια σάλτσα γιαουρτιού ή μουστάρδας και γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή τυριά και μία φορά την εβδομάδα πίτσα. Στο πακέτο θα υπάρχει και ένα κρουασάν – σοκολάτα και εναλλάξ φρούτο, γλυκό, κέικ – μάφιν και κάθε μέρα ατομικός χυμός πορτοκάλι ή συνδυασμός φρούτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το