Τοπικά

Δια ζώσης από σήμερα οι εξετάσεις για τα σήματα από υποψήφιους οδηγούς

Άρχισαν τα πρακτικά μαθήματα για τους υποψήφιους οδηγούς, ενώ προχωρούν και οι εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης. Από σήμερα, μετά από καιρό, θα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις για τα σήματα, διά ζώσης με το 50% στην αίθουσα, με τη διαδικασία να επαναλαμβάνεται τακτικά μέσα στην εβδομάδα λόγω της μεγάλης συσσώρευσης των υποψήφιων. Επιπλέον τη δυνατότητα να οδηγούν δίκυκλο έως 125 κυβικά εκατοστά έχουν όσοι οδηγοί είναι κάτοχοι ερασιτεχνικού διπλώματος αυτοκινήτου, υπό προϋποθέσεις.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας κ. Ιορδάνης Πολατίδης τόνισε ότι «άρχισαν τα πρακτικά μαθήματα για τους υποψήφιους οδηγούς από τις Σχολές Οδηγών, ενώ προχωρούν και οι εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν πραγματοποιούνται ακόμα οι εξετάσεις για τα σήματα, διαδικασία που αρχίζει από σήμερα, διά ζώσης με το 50% των υποψήφιων στην αίθουσα. «Δηλαδή από τα 20 άτομα σε κάθε γκρουπ θα δίνουν εξετάσεις για τα σήματα 10 υποψήφιοι» εξήγησε, για να συμπληρώσει πως προ καραντίνας και απαγορεύσεων οι εξετάσεις για τα σήματα πραγματοποιούνταν κάθε Πέμπτη, ενώ τώρα αναμένεται να αυξηθούν οι μέρες μέσα στην εβδομάδα, λόγω της συσσώρευσης πολλών υποψήφιων.

Μέχρι στιγμής οι Σχολές Οδηγών στη Μαγνησία δουλεύουν με τους υποψήφιους που πέρασαν τις εξετάσεις των σημάτων προ καραντίνας και απαγορεύσεων.
Σήμερα, αν κάποιος επιθυμεί να αρχίσει τα απαραίτητα μαθήματα για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης, μέχρι να δώσει εξετάσεις οδήγησης η χρονική διάρκεια είναι 1 έως 2 μήνες.
«Οι εξετάσεις στην οδήγηση προχωρούν με καλούς ρυθμούς, μιας και η Διεύθυνση Μεταφορών, υπάλληλοι της οποίας συμμετέχουν στις επιτροπές των εξετάσεων, κλείνει κάθε Τετάρτη» σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας, για να προσθέσει: Τώρα, όμως, που θα αρχίσουν οι εξετάσεις για τα σήματα, δεν ξέρω πώς θα κυλίσει η διαδικασία».

Οδήγηση δικύκλου έως 125 κυβικά εκατοστά
Σε ισχύ έχει τεθεί ήδη η δυνατότητα οδήγησης δικύκλου έως 125 κυβικά εκατοστά υπό προϋποθέσεις.
Αν κάποιος έχει στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης δικύκλου έως 50 κ.εκ., έχει συμπληρώσει τα 27 χρόνια και είναι κάτοχος ερασιτεχνικού διπλώματος αυτοκινήτου για τουλάχιστον 6 χρόνια, αυτομάτως μπορεί να οδηγήσει δίκυκλο έως 125 κ.εκ., με την προϋπόθεση να φαίνεται στην κάρτα-δίπλωμα και η κατηγορία για τα 50 κ.εκ.
Αν κάποιος δεν έχει δίπλωμα οδήγησης για δίκυκλο έως 50 κ.εκ., έχει συμπληρώσει τα 27 χρόνια και είναι κάτοχος ερασιτεχνικού διπλώματος αυτοκινήτου για τουλάχιστον 6 χρόνια, τότε πρέπει να κάνει 5 ώρες οδήγησης και παίρνει το δίπλωμα οδήγησης δικύκλου έως 125 κ.εκ. χωρίς εξετάσεις.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει τις παραπάνω προϋποθέσεις, αλλά έχει το παλιού τύπου δίπλωμα οδήγησης δικύκλου έως 50 κ.εκ. και το παλιό δίπλωμα ερασιτεχνικού αυτοκινήτου, πρέπει να τα αντικαταστήσει με το νέου τύπου δίπλωμα-κάρτα για να μπορεί να οδηγήσει δίκυκλο έως 125 κ.εκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το