Αθλητισμός

Δεύτερος στην Ελλάδα ο ΝΟΒΑ – Πήρε πέντε μετάλλια στο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης

Στο κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης με την ομάδα του ΝΟΒΑ να κατακτά πέντε μετάλλια (τρία ασημένια και δύο χάλκινα), αλλά και την 2η θέση της κατάταξης με 175 βαθμούς. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 212 βαθμούς (κατέκτησε οκτώ χρυσά και τέσσερα ασημένια μετάλλια), ενώ στην 3η θέση βρέθηκε η Βουλιαγμένη με 134 βαθμούς (ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα μετάλλια).

Οι πρώτες επιτυχίες του ΝΟΒΑ ήλθαν με τα ασημένια μετάλλια (2η θέση) στο τεχνικό ομαδικό και στο ελεύθερο ομαδικό. Στο τεχνικό ομαδικό αγωνίστηκαν οι: Βασιλική Κοφίδη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Παρασκευή Τσέντζου, Ζωή Καράγγελου, Ελένη Δεληγιάννη, Δήμητρα Ουρανίτσα (αναπλ.). Η σύνθεση στο ελεύθερο ομαδικό ήταν η εξής: Βασιλική Κοφίδη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη, Παρασκευή Τσέντζου, Ελένη Δεληγιάννη, Χρυσούλα Ιωάννου, Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Ελένη Φράγκου (αναπλ.). Ο ΝΟΒΑ είχε και δεύτερο ομαδικό με τις: Δήμητρα Ουρανίτσα, Ζωή Καράγγελου, Κωνσταντίνα Γρηγορίου, Γεωργία Μαντζαφλέρη, Δήμητρα Τιλελή, Κυριακή Καραγιάννη, Ιφιγένεια Καραγιάννη, Μελίνα Ντόβα.
Το τρίτο ασημένιο ήρθε στο compo όπου αγωνίστηκαν οι: Κοφίδη, Γκαγιάννη, Φραγκάκη, Κουτσελίνη, Τσέντζου, Δεληγιάννη, Ουρανίτσα, Φράγκου, Καραγιάννη, Ιωάννου, Μαντζαφλέρη (αναπλ.), Παγώνη (αναπλ.).

Χάλκινο μετάλλιο (3η θέση) πήρε η Βασιλική Κοφίδη στο ελεύθερο σόλο, με την Φραγκάκη στο ίδιο αγώνισμα να καταλαμβάνει την 6η θέση. Επίσης, χάλκινο μετάλλιο κατακτήθηκε στο Highlight με τις: Κοφίδη, Γκαγιάννη, Φραγκάκη, Κουτσελίνη, Τσέντζου, Δεληγιάννη, Ουρανίτσα, Γρηγορίου, Φράγκου, Ιωάννου, Μαντζαφλέρη (αναπλ.), Καραγιάννη (αναπλ.).
Από εκεί και πέρα, στο τεχνικό σόλο η Φραγκάκη ήταν 4η και η Παγώνη 8η. Τέλος, τόσο στο τεχνικό ντουέτο, όσο και στο ελεύθερο ντουέτο ο ΝΟΒΑ πήρε την 4η θέση με τις Κοφίδη-Γκαγιάννη, Ιωάννου (αναπλ.) και την 5η με τις Φραγκάκη-Κουτσελίνη.
Προπονητές του ΝΟΒΑ ήταν οι Κυριάκος Τάσιος και Δήμητρα Ζαντερίου. Απόλυτα ευχαριστημένος ο κ. Τάσιος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Μια πολύ καλή και ελπιδοφόρα διοργάνωση όσον αφορά στο επίπεδο των αθλητριών. Από τα κορίτσια της ομάδας μου, του ΝΟΒΑ, είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την επίδοσή τους και από τα αποτελέσματα. Πολύ καλά πήγαμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το