Τοπικά

Δεύτερη ευκαιρία από το δικαστήριο σε οπαδό της Νίκης Βόλου

Είχε σπάσει το παρμπρίζ του περιπολικού έξω από το γήπεδο του Αλμυρού, μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα της Νίκης Βόλου με την ΑΕΛ στις 2 Σεπτεμβρίου και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο μόνον για την πράξη της απείθειας, ενώ τον αθώωσε για τις πράξεις της κατοχής κροτίδων και πυρσού, καθώς και της διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας. Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός μήνα, με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Πρόκειται για 21χρονο μαθητή του ΕΠΑΛ, οπαδό της Νίκης που είχε συλληφθεί να φέρει στο τσαντάκι του επτά κροτίδες και ναυτικό πυρσό. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για ό,τι έκανε, υποστήριξε ότι οι κροτίδες και ο πυρσός δεν ήταν δικά του, καθώς το τσαντάκι του το είχε δώσει σε έναν άλλο φίλο του, επίσης οπαδό της Νίκης, για να εισέλθει στο γήπεδο πηδώντας από τον τοίχο και τελικά όταν το βρήκε αστυνομικός, του είπε ο ίδιος να το ανοίξει, για να αποκαλυφθεί ότι περιείχε κροτίδες και πυρσό, χωρίς να το γνωρίζει. Ακόμη εξιστόρησε το επεισόδιο με τον αστυνομικό και πώς έφθασαν στο Τμήμα, καθώς και το σπάσιμο του παρμπρίζ του περιπολικού, το οποίο και αποκατέστησε με δικά του έξοδα. Ο 21χρονος δήλωσε άνεργος, ενώ κατέθεσε ως μάρτυρας και η μητέρα του που εν μέσω λυγμών υποστήριξε ότι ο γιός της πρώτη φορά μπλεκόταν σε κάτι τέτοιο.
«Αποκλείω οι κροτίδες να ήταν δικές του», τόνισε η μάρτυρας. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορούμενου για τις κατηγορίες της κατοχής κροτίδων και πυρσού, καθώς και της διακεκριμένης φθοράς και την ενοχή του μόνον για απείθεια, αναφορικά με το επεισόδιο με τον αστυνομικό και τόνισε, απευθυνόμενος στον νεαρό, ότι ταλαιπώρησε τους γονείς του, που είναι άνεργοι, ενώ τους υπέβαλε και σε έξοδα. Ο συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Βόλου Κων. Γούσης υποστήριξε ότι διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την κατοχή των κροτίδων που βρέθηκαν στο τσαντάκι του 21χρονου, ενώ αναφερόμενος στην οικογένειά του, τόνισε ότι βρίσκονται 21 χρόνια στην Ελλάδα, δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα στις Αρχές, ενώ η οικονομική τους κατάσταση δεν είναι καλή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το