Τοπικά

Δεύτερη αυτοκτονία σε εννιά ημέρες με αυτοπυροβολισμό

Δεύτερη αυτοκτονία με τον ίδιο τρόπο, με αυτοπυροβολισμό, μέσα σε διάστημα εννιά ημερών, συγκλονίζει την τοπική κοινωνία. Ένας 45χρονος οικοδόμος αυτοπυροβολήθηκε χθες το πρωί στο κεφάλι με δίκαννο κυνηγετικό όπλο στην περιοχή της Αγριάς και έβαλε τέλος στη ζωή του για άγνωστους λόγους.
Τον άτυχο 45χρονο φέρεται να βρήκε νεκρό, μέσα στα αίματα, στις 11 περίπου χθες το πρωί, η μητέρα του, που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ο 45χρονος έμενε με τους γονείς του, ενώ ήταν άγαμος. Τον πυροβολισμό φέρεται να άκουσε ο αδερφός του, που μένει κοντά στο σπίτι των γονέων του. Ο άνδρας, που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και κατ’ επανάληψη φέρεται να είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, πήρε το δίκαννο από το δωμάτιο, που είχε φυλαγμένα τα κυνηγετικά όπλα ο πατέρας του και πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Στο σπίτι έσπευσε γιατρός του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο, αλλά ήταν ήδη αργά. Το σπίτι απέκλεισε η αστυνομία, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η χθεσινή ήταν η έκτη αυτοκτονία μέσα στο 2021 και η δεύτερη μέσα σε εννιά ημέρες, με τελευταία αυτή στις 23 Μαΐου, στη Ν. Ιωνία, όπου επίσης είχε αυτοπυροβοληθεί 55χρονος. Οι αυτοκτονίες σημείωσαν αύξηση 42% το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας. Μία από τις αιτίες της δραματικής αύξησης των αυτοκτονιών κατά το 2020 η πολύμηνη καραντίνα λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Η πλειονότητα των αυτόχειρων αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, που συνδυάζονταν με οικονομικές δυσκολίες. Σημειώνεται ότι ο συνηθέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι η λήψη πολλών φαρμακευτικών χαπιών, ο αυτοπυροβολισμός, ο απαγχονισμός ή η πτώση από μεγάλο ύψος, συνήθως από μπαλκόνια ή ταράτσες πολυκατοικιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το