Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Όχι στην ανάθεση εργασιών σε εξωτερικούς συνεργάτες από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων

Τις ενστάσεις του για την ανάθεσης εργασιών από τη ΔΕΥΑΜΒ σε εξωτερικούς συνεργάτες, μετέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Β. Ζεμπέογλου με αφορμή την έγκριση των όρων εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, προϋπολογισμού 890.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ».
« Ό,τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε, είναι καλό» δήλωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο ο κ. Ζεμπέογλου και πρότεινε να γίνει μελέτη για το ποσό που μπορεί να εξοικονομήσει η Υπηρεσία, αν επενδύσει χρήματα για την αγορά εξοπλισμού, προκειμένου να μην απαιτείται η ανάθεση εργασιών σε ιδιώτες. Υπενθύμισε, μάλιστα, πως στις 24 Αυγούστου εισήχθη στο Δ.Σ. το θέμα της εκκαθάρισης της επιχείρησης με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αυξημένο λειτουργικό κόστος.
«Αφού ήρθε το θέμα αυτό τον Αύγουστο, γιατί δεν έρχεται και η μελέτη με το ποσό που μπορεί να γλυτώσει η ΔΕΥΑΜΒ» είπε ο ίδιος.
Σημειώνεται πως ο κ. Ζεμπέογλου υπερψήφισε το παραπάνω θέμα, όπως και το θέμα που αφορά στην αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Βιολογικού, προϋπολογισμού 56.650 ευρώ.
«Το ψηφίζω θετικά γιατί είναι αναγκαία η εργολαβία, καθώς γνωρίζω τις ελλείψεις σε προσωπικό. Αλλά είναι λύση-ημίμετρο. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες προκειμένου να έχουμε ενημέρωση σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού» σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.
Ο κ. Ζεμπέογλου καταψήφισε, ωστόσο, την έγκριση δαπάνης για την παροχή υπηρεσιών «Συμβουλευτικής υποστήριξης για συμμόρφωση με το γενικό κανονισμό για την προστασία δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται σε 20.000 ευρώ και ο κ. Ζεμπέογλου δικαιολόγησε την αρνητική ψήφο του δηλώνοντας πως το ποσό είναι υψηλό και πως η Υπηρεσία μπορεί να συμμορφωθεί με μικρότερο προϋπολογισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το