Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Μικρή μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα του Βιολογικού

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, το ιικό φορτίο κορωνοϊου SARS-COV-2, που ανιχνεύεται στα ανεπεξέργαστα λύματα στην είσοδο των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, εμφανίζει μικρή μείωση στις τελευταίες μετρήσεις.
Ωστόσο, η ανίχνευση έστω και μειωμένου φορτίου, σημαίνει ότι ο ιός έχει ακόμη διασπορά στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της Επιχείρησης καλεί τους πολίτες να εντείνουν τις προσπάθειες για την αποτελεσματική τήρηση των μέτρων προστασίας, ώστε η μείωση της διασποράς να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ, στις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, το προσωπικό του χημικού εργαστηρίου των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαδικασίες επιτήρησης, μετάβασης στη νέα έκδοση του προτύπου ISO 17025 και επέκτασης του πεδίου διαπίστευσης κατά μία επιπλέον μέθοδο δοκιμής. Οι διαδικασίες είχαν ως έναρξη την 31η Οκτωβρίου 2020 και ολοκληρώθηκαν την 30η Νοεμβρίου του 2020, υπό τον έλεγχο του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.).
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το χημικό εργαστήριο να διατηρήσει το πιστοποιητικό διαπίστευσης που κατέχει από το 2009, να εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας έκδοσης του προτύπου ISO 17025:2017, και να επεκτείνει τις διαπιστευμένες μεθόδους δοκιμών κατά μία επιπλέον – αυτή του προσδιορισμού της συγκέντρωσης των αμμωνιακών, προσδίδοντας επιπλέον αξιοπιστία στο αντικείμενο εργασιών
του και ενισχύοντας το κύρος της επιχείρησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το